Χιλιάδες παρακολουθούν live την κηδεία έφηβου σταρ του YouTube

Απίστευτο…

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολουθούσαν τη ζωή του μέσα από το κανάλι της οικογένειάς του στο YouTube
«Είναι τόσο θλιβερό, χθες έκλαιγα όλη την ημέρα», «Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου», «Τα συλλυπητήριά μου σε αυτήν την υπέροχη οικογένεια»… Αυτά είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που πόσταραν χρήστες του Facebook κατά τη διάρκεια της live streaming μετάδοσης της κηδείας ενός 13χρονου εφήβου, του Caleb Bratayley, του οποίου τη ζωή παρακολουθούσαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι μέσα από το κανάλι της οικογένειάς του στο YouTube.

Αν και η έκφραση συντριβής από χιλιάδες ανθρώπους για το θάνατο ενός εφήβου που δεν γνώριζαν μπορεί να φαντάζει υπερβολική σε κάποιους, δικαιολογείται από το γεγονός ότι, για τα τελευταία πέντε χρόνια, η καθημερινότητα του νεαρού ήταν το αντικείμενο θέμα ενός εξαιρετικά δημοφιλούς καναλιού του YouTube, με τίτλο Brateley Family.

Το κανάλι, που διαθέτει πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνδρομητές, κατάγράφει τη ζωή μίας αληθινής οικογένειας – αν και το επώνυμο είναι ψεύτικο – και περιλαμβάνει βίντεο που δείχνουν τους γονείς και τα παιδιά να πηγαίνουν εκδρομές, να κάνουν τα αγαπημένα τους σπορ και περνάνε ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης.

Τα τελευταία χρόνια, αυτό το είδος των οικογενειακών βίντεο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στο youTube, μετατρέποντας απλούς και καθημερινούς ανθρώπους σε σταρ. Κάποιοι ωστόσο θεωρούν ότι η έκθεση της ζωής των ανήλικων παιδιών μίας οικογένειας μπορεί να προκαλέσει πλήθος προβλημάτων στην ανάπτυξή τους και στην εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.

Ο θάνατος του Caleb, του 13χρονου γιου των «Brateleys» από ανακοπή προκάλεσε σοκ στους χιλιάδες φαν της οικογένειας, που παρακολούθησαν τη μετάδοση της κηδείας στo Facebook. Ωστόσο δεν έλειψαν και τα επικριτικά σχόλια από αυτούς που θεώρησαν ανάρμοστο το live streaming μίας τόσο προσωπικής και τραγικής στιγμής.

Σχετικά άρθρα