Χείμαρρος ο Κόκκαλης κατά Μαρινάκη

Νέες καταγγελίες από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή για τον ιδιοκτήτη του ΟΣΦΠ

«Είμαι σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά ο κ. Μαρινάκης. Είναι σοκαριστική εμπειρία να τον ακούς» είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, τόσο στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm» όσο και στην ΕΡΤ1.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι πρέπει «να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του».

«Έχει σημασία να πω την αλήθεια στον κόσμο του Πειραιά και, αν θέλει, ας βγει να με διαψεύσει. Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης» είπε συγκεκριμένα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Όπως τσακώνεται με όλο τον κόσμο, κάποια στιγμή τσακώθηκε και με τον κ. Μιχαλολιάκο και μου ζήτησε, το Φεβρουάριο του 2014, να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Μου μετέφερε την πρόταση μέσω του Γιάννη Μώραλη που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και είμαστε φίλοι. Του ζήτησα δύο μέρες να το σκεφτώ αλλά άμεσα αποφάσισα ότι, παρότι είναι σπουδαίο να είσαι δήμαρχος Πειραιά, δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός δήμαρχος Πειραιά, με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «για τον Ολυμπιακό θα τον κρίνει και τον ίδιον η ιστορία» προσθέτοντας ότι «ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος αλλά καμιά φορά παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι. Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Ολυμπιακό, θα μας κρίνει όλους η ιστορία».

Είπε ακόμα για τον εφοπλιστή, ότι «έχει τον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη, έχει και καινούργιο κανάλι, έχει πάρα πολλά “παπαγαλάκια” που χρησιμοποιεί. Πρόσφατα ανακάλυψαν έναν λάθος παππού, θα μου βρούνε και κανέναν τρίτο παππού όπου να ‘ναι. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή τη συζήτηση. Πρέπει όμως να τον παρακαλέσω να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του».

Στην εκπομπή «Άλλη διάσταση» της ΕΡΤ1 ανέφερε:

Για τις κατηγορίες του κ. Μαρινάκη πως «απέτυχε» στις επιχειρήσεις του και ότι του έκανε χάρη που τον πήρε μαζί του στις προγηούμενες δημοτικές εκλογές: «Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη που σκέφτεται την απασχόλησή μου, δόξα τω Θεώ έχω πολλά πράγματα να κάνω.
Όπως είπα και το πρωί ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης, κι ας με διαψεύσει αν θέλει. Ο ίδιος με παρακάλεσε να είμαι εγώ ο υποψήφιος δήμαρχος το 2014, αφού είχε τσακωθεί- όπως συνηθίζει- με όλο τον κόσμο και με τον τότε δήμαρχο.

Εγώ αρνήθηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι ένας δοτός δήμαρχος σ’ ένα ψηφοδέλτιο που ελέγχεται από τον Μαρινάκη και γι’ αυτό δε δέχτηκα, παρά το γεγονός πως με παρακάλεσε μέσω του κ. Μώραλη που εργαζόταν, όπως και τώρα, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Συμμετείχα, κακώς όπως αποδείχτηκε, στις τότε δημοτικές εκλογές χωρίς να διακινήσω σταυρωμένα ψηφοδέλτια όπως γινόταν τότε. Στην αρχή σκέφτηκα να παραιτηθώ άμεσα, ωστόσο δε γινόταν να μην τιμήσω τον σταυρό των 4000 ατόμων που με ψήφισαν στις εκλογές.

Έπειτα πήρα την απόφαση να μη συνεχίσω, μιας και ο κ. Μαρινάκης είναι ένας άνθρωπος που επιθυμεί την υποταγή και την επιβολή και το γεγονός πως δεν μπορούσε να με τραμπουκίσει εμένα και να με εξαγοράσει ήταν κάτι που τον εξόργισε».

Για το αν υπήρξε περίοδος που οι σχέσεις τους να ήταν καλές, τόνισε: «Ουδέποτε σε προσωπικό επίπεδο. Εγώ δεν ήμουνα στον Ολυμπιακό όταν ανέλαβε την εταιρία ο κ. Μαρινάκης».

Για το ότι τον κατηγορεί πως άφησε χρέη 7 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Ο κ. Μαρινάκης δεν ξέρει πόσο κάνουν 3 air- condition και 3 υπολογιστές που αγόρασε για τη Νέα Δημοκρατία με χορηγία του Ολυμπιακού. Επομένως το τι νομίζει τώρα ότι του χρωστάμε είναι άλλο θέμα.
Αγόρασε μια εταιρία που, όπως όλες οι εταιρίες, έχει υποχρεώσεις και εισπραττόμενα. Φαντάζομαι ότι αν θελήσει κάποιος ν’ αγοράσει οποιοδήποτε πλοίο του κ. Μαρινάκη δε θα είναι ελεύθερο βαρών. Αυτός ανέλαβε και νομίζω ότι είναι αστείο να το συζητάμε.

Απλά να υπενθυμίσω πως εμείς αναλάβαμε τον Ολυμπιακό μετά τη λαίλαπα Κοσκωτά με 21 εκατ. ευρώ χρέη, σε μια περίοδο που η ομάδα είχε 1 εκατ. ευρώ έσοδα.

Ο κύριος Μαρινάκης ανέλαβε μια εταιρία που είχε ανοίγματα της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, όταν η ίδια η εταιρία έβγαζε 40 εκατομμύρια. Επομένως πρέπει να μάθει να μετράει καλύτερα, να κάνει τους δικούς του ισολογισμούς και να φροντίσει να κάνει την ομάδα καλύτερη και να μην την εμπλέκει άλλο με την πολιτική».

πηγή: sdna.gr

Σχετικά άρθρα