Χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Airbnb!

Ανακοινώθηκε η συμφωνία μέχρι το 2028

Η διαδικτυακή εταιρεία ενοικίασης κατοικιών Airbnb Inc εντάχθηκε στις τάξεις των κορυφαίων ολυμπιακών χορηγών της ΔΟΕ, σε μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Τόκιο μέχρι το 2028 και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη μείωση του κόστους που σχετίζεται με τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Η Airbnb ανέφερε ότι η συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) θα καλύψει πέντε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες κατά τα επόμενα εννέα χρόνια. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της εταιρικής σχέσης δεν κοινοποιήθηκαν.

Αυτή η περίοδος καλύπτει επίσης τους θερινούς αγώνες στο Παρίσι το 2024 και του Λος Άντζελες το 2028, καθώς και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2022 και του Μιλάνου τέσσερα χρόνια αργότερα.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι η συμφωνία χορηγίας δεν θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό Ολυμπιακό χωριό όπου θα διαμένουν οι αθλητές, αλλά θα βασίζεται σε εγγύηση διαμονής για τους επισκέπτες, οικογένειες αθλητών και αξιωματούχων και θα μειώσει την ανάγκη κατασκευής νέων ξενοδοχείων.

«Ένας από τους στόχους μας είναι να κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πιο εφικτούς και πιο βιώσιμους», δήλωσε ο Μπαχ σε εκδήλωση στο Λονδίνο, όπου μετέβη για να ανακοινώσει τη συνεργασία. «Η χορηγία αυτή θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, διότι θα προσφέρει καταλύματα που θα μειώσουν το κόστος για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και όλους τους ενδιαφερόμενους».

Σχετικά άρθρα