Χωρίς delivery και courier αύριο η Θεσσαλονίκη

Κατεβαίνουν σε απεργία

Δίνουν συνταγή στον κόσμο για απεργιακή μακαρονάδα και αναφέρουν: Με σχεδόν 4 Ευρώ και 20 λεπτά μπορείς κι εσύ να μην είσαι μ@λ@κ@ς! Δείτε την αφίσα τους

Με σύνθημα «Μην παραγγείλεις» οι εργαζόμενοι στο χώρο της διανομής πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη την πρώτη συντονισμένη 24ωρη απεργία ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ντελίβερι, διανομείς και κούριερ καλούν το ελληνικό κοινό να μην παραγγείλει αύριο φαγητό, καφέ κ.λπ και να στηρίξει τον αγώνα τους.

Σε κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων καλεί σε δυναμικό «παρών» στην απεργία, καθώς και σε μοτοπορεία, όλους τους εργαζόμενους με μηχανάκια, προαναγγέλοντας συγκέντρωση, στις 12:00, στο Πεδίον του Άρεως.

Επίσης, συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και μοτοπορεία θα πραγματοποιήσουν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, στις 10:30, την Πέμπτη. Η μοτοπορεία θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων των διανομέων.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, διεκδικεί εταιρικό δίκυκλο, μέσα ατομικής προστασίας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και, τέλος, ενιαία ειδικότητα. Όπως επισημαίνει, η παροχή εταιρικού δικύκλου θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη και όχι να είναι αίτηµα, ενώ ο εργοδότης πρέπει να έχει την υποχρέωση να το συντηρεί µε βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και µε βιβλίο συντήρησης.

Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, απαιτείται η παροχή από τον εργοδότη των μέσων ατομικής προστασίας, όπως είναι το κράνος, το µπουφάν µηχανής, το παντελόνι µηχανής, τα γάντια, οι µπότες µηχανής και τα αδιάβροχα µε ανακλαστήρες, καθώς η χορήγηση αυτών θα μειώσει τους θανάτους και τους τραυµατισµούς.

Σχετικά άρθρα