Χωρίς λεωφορεία από αύριο η Θεσσαλονίκη

Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Παρά την κίνηση από πλευράς υπουργού Υποδομών να συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των εργαζόμενων και της διοίκησης του Οργανισμού, το Συνδικάτο των Εργαζομένων εμφανίζεται ανυποχώρητο.

Πριν από λίγο το Διοικητικό του Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά από αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου σε επίσχεση εργασίας. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, η Θεσσαλονίκη μένει από αύριο χωρίς αστικά λεωφορεία, καθώς στην επίσχεση εργασίας δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια ούτε με προσωπικό ασφαλείας. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ για να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εργαστεί, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Οργανισμού είχε δηλώσει εξαρχής την αντίθεσή της στις κινητοποιήσεις και είχε καλέσει τους εργαζόμενους να επιδείξουν υπομονή έως ότου τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους οφείλονται.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, έχει ήδη προειδοποιήσει τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ ότι σε περίπτωση που αφήσουν την πόλη χωρίς λεωφορεία, θα καταθέσει άμεσα προς ψήφιση το σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνει τον ξαφνικό θάνατο του ΟΑΣΘ, μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης του Οργανισμού.

Σχετικά άρθρα