Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη!

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες της πόλης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ύστερα από απόφαση Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, ενώ 24 απεργία θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του, οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται εξαιτίας της μη καταβολής της μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2016.

“Η καθυστέρηση της καταβολής της μισθοδοσίας του μηνός Ιουνίου 2016, δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., αλλά στις συσσωρευμένες οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και δικτύων, του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο Οργανισμός σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, κατά τις ημέρες της απεργίας θα κυκλοφορούν περιορισμένα λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:10 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:10 – 06:25, όπως επίσης και το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α., που θα κινηθεί από τις 06:30 π.μ. έως 22:30 μ.μ..

Στην ανακοίνωση του ο Ο ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της 24ωρης απεργίας θα παράσχει μερικώς, κατά τις ημέρες αυτές, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης μας.

πηγή: thestival