Χριστούγεννα: Γιατί λένε «όχι» οι λοιμωξιολόγοι στο άνοιγμα της αγοράς

Το επόμενο διάστημα οι αποφάσεις

Μετά το πρώτο άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων και την παράταση του lockdown, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει τελικά με το λιανεμπόριο, με δεδομένη την πανδημία του κορονοϊού.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ακόμα στα ύψη, αν υπολογίσει κανείς ότι μετά τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή 6.105 τεστ και 1.251 κρουσμάτων.

H κυβέρνηση καθημερινά επεξεργάζεται τα δεδομένα του κορονοϊού, πραγματοποιεί συσκέψεις με τους επιστήμονες και αποφασίζει με μεγάλη προσοχή για τις μελλοντικές κινήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στο OPEN TV, τις επόμενες ημέρες οι λοιμωξιολόγοι πρόκειται να παραδώσουν τις εκτιμήσεις τους για το άνοιγμα των αγορών, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι επιφυλακτικοί για το στάδιο αυτό.

Λίγοι είναι εκείνοι που λένε ότι πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε σταδιακό άνοιγμα, μέχρι τουλάχιστον να δούμε ποια θα είναι η τάση που θα επικρατήσει.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρώτα θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία, άγνωστο παραμένει ωστόσο το πότε. Όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα.

 

Σχετικά άρθρα