Χριστουγεννιάτικη συναυλία στη Θεσσαλονίκη!

Το απόγευμα της Τετάρτης (7/12)

Και επίσημα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων μπαίνει από σήμερα 7 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη, με το άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στις 19:00 θα φωταγωγήσει το επιβλητικό δέντρο, ύψους 18 μ., από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, που έχει ήδη τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο άξονας της Αριστοτέλους θα φωτιστεί με 350.000 γιορτινά λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ παράλληλα θα ανάψει όλος ο εορταστικός διάκοσμος που έχει τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα πλαισιώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης με μια μοναδική συναυλία με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο γνωστός παρουσιαστής και επιχειρηματίας Τάσος Σωφρονίου.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του νέου ραδιοφώνου της πόλης PALMOS 96,5, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Τάσος Σοφρωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη φέτος θα έχει δύο νέες χριστουγεννιάτικες αγορές, σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης και ειδικότερα στο πάρκο της ΧΑΝΘ και στην πλατεία Δικαστηρίων, πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στον πρώτο χώρο μπορούν να τοποθετηθούν έως 30 οικίσκοι ή πάγκοι, και στον δεύτερο χώρο έως 39 οικίσκοι ή πάγκοι. Στα περίπτερα θα πωλούνται αγροτικά προϊόντα όπως καρύδια, κάστανα, όσπρια, ξηροί καρποί, κρασιά, θα πωλούνται επίσης άνθη, καλλωπιστικά, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, προϊόντα οικοτεχνίας, ζαχαρώδη, κοσμήματα, παιχνίδια, βιβλία.

Εκεί θα «ξεφυτρώσουν» και ξύλινα σπιτάκια και πάγκοι, όπου οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να πωλούν φαγητά, γλυκά, ζεστά ροφήματα και κρασί, χριστουγεννιάτικα είδη διακόσμησης και στολίδια.

Επίκεντρο η Αριστοτέλους, γιορτινές όλες οι γειτονιές

Όπως έχει ανακοινώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, επίκεντρο θα αποτελέσουν για ακόμη μία χρονιά η πλατεία κι ο άξονας της Αριστοτέλους, που τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζουν με τον γιορτινό στολισμό τούς κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Φέτος επιλέγονται λιγότερα, αλλά μεγάλα έλατα και συνοδευτικός θεματικός διάκοσμος. Καθένα από τα συνολικά 15 παρτέρια της Αριστοτέλους θα στολιστεί με συστάδες δέντρων με εναλλασσόμενο φωτισμό. Θα παραμείνουν οι πινακίδες με τα εορταστικά μηνύματα, ο ξύλινος φράχτης και τα μεταλλικά έλατα. Το γιορτινό μήνυμα θα φτάσει σε κάθε γειτονιά. Σε κεντρικά σημεία κάθε δημοτικής κοινότητας θα τοποθετηθούν χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτιζόμενη φάτνη, φωτιζόμενα καραβάκια και μπάλες, ώστε όλη η πόλη να γεμίσει με φως και αισιοδοξία. Συνολικά στις δημοτικές κοινότητες θα τοποθετηθούν πάνω από 100 χριστουγεννιάτικα δέντρα. Και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τοποθετήσει από ένα κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάθε νοσοκομείο της πόλης.

Για ακόμη μία χρονιά ο στολισμός της πόλης θα διευρυνθεί και θα αναβαθμιστεί. Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα διατηρηθεί ο μπλε ουρανός, που δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στη γιορτινή Θεσσαλονίκη.

Ο εναέριος στολισμός της οδού Τσιμισκή θα αλλάξει μετά από χρόνια με κεντρικό στοιχείο φέτος μια τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη μπάλα. Ο περσινός στολισμός της Τσιμισκή θα μεταφερθεί στη Βασιλίσσης Όλγας και στη Λαμπράκη. Τα γιορτινά λαμπιόνια στα δέντρα παραμένουν τόσο στην Τσιμισκή όσο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Η Λεωφόρος Νίκης θα είναι στολισμένη με επιστύλια φωτιζόμενα έλατα, ενώ η Βενιζέλου θα αποκτήσει χαρακτήρα ‘70ς. Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τοποθετήσει εναέριο στολισμό και στην οδό Εγνατία, με σκοπό την τόνωση της εμπορικής κίνησης.

Στην πόλη θα στολιστούν δεκάδες σημεία, μεταξύ των οποίων: 30ής Οκτωβρίου, Αγίας Σοφίας, Αριστοτέλους, Αρτάκης, Βασιλίσσης Όλγας, Βενιζέλου, Γρηγορίου Λαμπράκη, Εγνατία, Ερμού, Κ. Ντηλ, Κόμβος Δημαρχείου, Κόμβος Δικαστηρίων, Κόμβος Λ. Πύργου, Κομνηνών, Κούσκουρα, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Λεωφόρος Νίκης, Μητροπόλεως, Νέα Παραλία, Παπαναστασίου, Πάρκο Ξαρχάκου, Παύλου Μελά́, Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Γαλοπούλου, Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης), Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, Πλατεία Μουσχουντή, Τσιμισκή, Α’ Προβλήτα, Προξένου Κορομηλά.

Σχετικά άρθρα