Χρυσή Αυγή: Βήμα-βήμα η διαδικασία μέχρι τη φυλάκιση

Πώς θα είναι η «φιλοξενία» στις φυλακές

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής. Πλέον αυτό που μένει να φανεί είναι τι μέλλει γενέσθαι με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις προφυλακίσεις των καταδικασθέντων στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, είναι ήδη έτοιμο το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, το οποίο έχει σχέση με τις μεταγωγές τους στις φυλακές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV το σχέδιο που θα ακολουθηθεί όσο οι χρυσαυγίτες θα είναι στη φυλακή περιλαμβάνει τα εξής:

Έφοδο στα κελιά τους δύο φορές τη μέρα

παρακολούθηση μέσα από κάμερες αλλά και φυσική παρουσία

προαυλισμό σε διαφορετικές ώρες και μακριά από τρομοκράτες και αλλοδαπούς

Όσον αφορά τον προαυλισμό τους, αυτός θα γίνεται ξεχωριστά, καθώς υπάρχει ο φόβος των επιθέσεων. Έτσι, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση οι χρυσαυγίτες να προαυλίζονται σε διαφορετικές ώρες. Όπως φαίνεται ένα μεγάλο πρόβλημα για τις Aρχές είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπουν στα κελιά τους. Και αυτό διότι υπάρχουν αρκετές αντιδικίες μέσα στη Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι «δεν βρισκόμαστε στο 2013 όταν όλοι ήταν μονιασμένοι και ήθελαν να μείνουν στα ίδια κελιά». Έτσι, λοιπόν, δεν αποκλείεται να μείνουν κατά μόνας. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε με βάση τις «συμμαχίες» που έχουν διαμορφωθεί, μπορεί να μένουν δύο σε κάθε κελί. Το τοπίο επί του συγκεκριμένου ζητήματος αναμένεται να ξεκαθαρίσει όταν θα βγουν από την καραντίνα των 14 ημερών και θα μεταφερθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα που θα έχει αποφασίσει ο εισαγγελέας.

Σχετικά άρθρα