Δεν ανακαλεί ο Κραουνάκης

Αράδιασε ανοησίες αντί για μια απλή συγγνώμη

Με μια ανάρτηση στο facebook o Σταμάτης Κραουνάκης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της απίστευτης γκάφας του να μιλήσει Βουλγάρικη διάλεκτο στη Βόρεια Ελλάδα. Προφανώς ο υπέρμετρος εγωισμός δεν του επέτρεψε να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει παρά μόνο να αραδιάσει δέκα ανοησίες τονίζοντας πόσο καλός καλλιτέχνης είναι:

«Αγαπημένοι φίλοι και εχθροί από την βόρεια Ελλάδα μας,
σε μια πρωινή εκπομπή χτες Κυριακή τ Αγιαντρεα μίλησα για πολλά ανάμεσα σ αυτά για την ελευθερία τη γλώσσα και τη ψυχή… μια δυο κουβέντες για τη γλώσσα παρερμηνεύτηκαν. Παρεξηγήθηκαν. Ξεκρέμαστες κι αποσπασματικές ..όπως εκτέθηκαν στο σκοινί του διαδικτύου.. με “δείξανε” στο επίπεδο να “αμφισβητώ την ελληνικότητα των μακεδόνων”…

Ξαναείδα το βίντεο, δεν συνάγεται κάτι τέτοιο.. Αλλά επειδή στο ίνμποξ μου μίλησαν άνθρωποι με πόνο ψυχής και λύπη, καθώς εκπροσωπούν φίλους μου από την πατρίδα μου εκεί, που με έχει και την έχω τιμήσει, αγαπήσει, συντρέξει, προσφέρει πολλά… δεν θα ‘θελα να μείνει ούτε τόση δα σκόνη απ αυτό το περιστατικό.

Δεν είμαι ούτε ιστορικός, ούτε γλωσσολόγος ,μόνο καλλιτέχνης.. Θεώρησα σκόπιμο, ημέρα Κυριακή, μ ένα παιδί να πεθαίνει με απεργία πείνας να κάνω μια έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Κυβέρνηση για το θέμα αυτό.. Πριν αρχίσουμε τις παρουσιάσεις σαν να μην τρέχει τίποτα…

Περιέργως δεν είδα πουθενά αποσπασμένο και παρουσιασμένο αυτό, αλλοίμονο κιόλας, αλλά το άλλο που με βάζει σε σύγκρουση ηθική με το μέρος της Ελλάδας, που μου ‘χει δώσει δυο γιαγιάδες, παππούδες μαχητές, βραβεία, σταμάτησε η κυκλοφορία στο θέατρο δάσους στους Αχαρνης,.. κόσμος παντού πολύς!!! στη Βεροια, στις Πρεσπες, στη Δραμα, στην Αλεξανδρουπολη, στην Κομοτηνη, στην Ξανθη, εγκαινίασα χώρους, πρώτος κατέβασα τις τιμές το χειμώνα του 11.. μέσα στα χιόνια.

Κατάμεστο Μέγαρο, με το φθηνότερο δυνατό εισιτήριο, κατάμεστο Βασιλικό θέατρο πέντε μέρες τώρα το Σεπτέμβρη. Θεωρώ ύποπτη την απομόνωση και προβολή των φράσεων που μας βάλανε σε κόντρα σε τόσο δύσκολο καιρό. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ Τ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ.. Χτυπώ πρώτος το φίδι στο κεφάλι να εξαφανιστεί!..

Ζητάω ειλικρινά την συμπάθεια σας αν σας πλήγωσα άθελα μου. Ήταν έξω από τις προθέσεις μου και ήταν άλλος ο στόχος της κουβέντας μου. Ελπίζω μ αυτές τις λέξεις.. να λήξει το θέμα, και να μείνουν μετέωρες στον απάντα καιρό ,η βία και η χυδαιότητα απ οπού κι αν προέρχονται. Καλό μηνά, η γλώσσα μας είναι το μέλλον μας».

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Σκ!@οχοντρε κοίτα που έχεις ξεχειλώσει γενικώς και μετά ζήτα συγνώμη βρωμοπ@#α!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.