“Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ”

Η ομολογία Τσίπρα στον Τζακ Λιου

Την δυσκολία της κυβέρνησης να αποπληρώσει τις δόσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζ.Λιου ζήτησε  να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι τρεις δόσεις που οφείλει η Ελλάδα τον Ιούνιο προς το ΔΝΤ (η πρώτη είναι 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου) να ενοποιηθούν σε μία, η οποία να αποπληρωθεί μετά τα μέσα και προς το τέλος του μήνα.

 

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου δεν θεωρείται πιθανό.

 

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως έχει ήδη αρχίσει να γράφεται το κείμενο της συμφωνίας.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στον τηλεοπτικό σταθμό, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται το κείμενο της συμφωνίας το οποίο περιλαμβάνει μια ενιαία συμφωνία με ρύθμιση του χρέους.

Όπως είπε, η πλευρά της Κομισιόν βρίσκεται κοντά στην ελληνική κυβέρνηση σε αντίθεση με το ΔΝΤ που κρατά αποστάσεις ενώ σχολιάζοντας τη στάση του Βερολίνου, ο ίδιος παράγοντας τόνισε ότι κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ όταν τους βολεύει.

πηγή: newpost.gr

Σχετικά άρθρα