“Δεν φταίω εγώ για το χάος”

Τι λέει ο Ντόναλντ Τράμπ για τις κατηγορίες προς το πρόσωπο του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε σήμερα να υπεραμύνεται του επίμαχου διατάγματός του για τη μετανάστευση, λέγοντας πως τα προβλήματα στα αεροδρόμια που σημειώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οφείλονται στην αεροπορική εταιρία Delta και στους διαδηλωτές, και πως ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι δήλωσε πως η εφαρμογή των νέων περιορισμών πηγαίνει καλά.

«Μόνο 109 άνθρωποι από τους 325.000 προσήχθησαν για ανάκριση. Τα μεγάλα προβλήματα στα αεροδρόμια προκλήθηκαν από βλάβη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Delta… τους διαδηλωτές και τα δάκρυα του γερουσιαστή (Τσακ) Σούμερ. Ο υπουργός Κέλι δήλωσε ότι όλα πηγαίνουν καλά με πολύ λίγα προβλήματα. ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΗ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, αναφερόμενος στη βλάβη που υπέστη το βράδυ της Κυριακής το σύστημα της εταιρείας Delta.

«Η αναζήτηση τρομοκρατών προτού εισέλθουν στη χώρα μας δεν είναι τίποτα το ευχάριστο. Ήταν μεγάλο κομμάτι της προεκλογικής μου εκστρατείας», σημείωσε σε μία ακόμη ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «εάν η απαγόρευση είχε ανακοινωθεί με προειδοποίηση μιας εβδομάδας, όλοι οι «κακοί» θα έσπευδαν να μπουν στη χώρα μέσα σε αυτό το διάστημα.

«Υπάρχουν πολλοί κακοί άνθρωποι εκεί έξω», καταλήγει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα