“Δεν είμαι ούτε εκδικητικός, ούτε μνησίκακος”

«Εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου», λέει ο Γιάννης Μπουτάρης

«Δεν είμαι ούτε εκδικητικός, ούτε μνησίκακος. Εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου και το συναίσθημα το έχω αφήσει στο σπίτι μου», υποστηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Ανδρέα Κουράκη και μετά την απόφαση του να μην προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, δύο από τα ιδρυτικά στελέχη της παράταξης «Πρωτοβουλία».

Ο κ.Μπουτάρης, στη διάρκεια συνομιλίας που είχε στο γραφείο του με δημοσιογράφους που καλύπτουν το δημοτικό ρεπορτάζ, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που «τρέχουν» στο δήμο Θεσσαλονίκης. Σχολίασε τη σχέση του με τους κυρίους Κουράκη – Αβραμόπουλο, ρωτήθηκε εάν υπάρχει «κόντρα» με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θα θέσει η διοίκησή του τα επόμενα δυόμισι χρόνια και ξεκαθάρισε – για μία ακόμη φορά – πως θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, για «μεγάλη διαφορά αντιλήψεων» με τον Ανδρέα Κουράκη και για τρία – τέσσερα περιστατικά με τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο που – όπως είπε – τον στεναχώρησαν έκανε λόγο ο κ.Μπουτάρης. «Δεν συνδιοικούμε, την τελική απόφαση την παίρνω εγώ και εγώ έχω την τελική ευθύνη. Αυτό δεν κατάλαβαν οι δυο τους», είπε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια διάσπασης της παράταξης απάντησε πως «όποιος θέλει να φύγει, ας φύγει». Για το μέλλον της «Πρωτοβουλίας» είπε: ότι «θα πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο στους νέους και να τους δώσουμε την ευκαιρία να μπουν μπροστά», ενώ επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, μετά την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων και το έργο της διοίκησης του μέχρι και το 2019, ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως «μπαίνουμε σε μία άλλη φάση. Πρέπει να έχουμε σφιχτό χρονοδιάγραμμα, σφιχτή στοχοθέτηση και σφιχτό έλεγχο».

Από τις προτεραιότητες που θα τεθούν, μετά και τη σύναψη της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 20 εκατ. ευρώ, είπε ότι θα είναι η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

Τέλος, για τις σχέσεις του με τον με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, σημείωσε πως «δεν έχουμε κακές σχέσεις, υπάρχει διαφορά αντιλήψεων».

Σχετικά άρθρα