«Δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι το ίδιο»

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, έδειξε… στήριξη στον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Στους δύο υποψηφίους που θα κονταροχτυπηθούν στον δεύτερο γύρο αναφέρθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου λέγοντας πως δεν υποστηρίζει τη λογική πως όλοι είναι ίδιοι.

«Ο κ. Ταχιάος έχει ένα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο παρελθόν. Είναι διαφορετικό να έχεις ένα παρελθόν ανεπάρκειας ή απουσίας πολιτικής δράσης και διαφορετικό να είσαι συνδεδεμένος με το παρελθόν του κ. Παπαγεωργόπουλου ή να κουβαλάς την ατζέντα του κ. Μητσοτάκη. Ήδη μία διαφορά την εντοπίζω αλλά μένω εκεί, είναι θέμα συζήτησης της παράταξης και θα ακολουθήσω πιστά ότι αποφασιστεί συλλογικά» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Η ίδια διευκρίνισε πάντως: «επιδιώκουμε σήμερα να κάνουμε τη πρώτη μας συνάντηση, μια συλλογική διαδικασία της παράταξης και στη συνέχεια μία δεύτερη για να δούμε πώς προχωράμε», προσθέτοντας ότι θα τοποθετηθεί στη συνέχεια. «Εκ των προτέρων έχει ειπωθεί ότι η συμπαράταξη γίνεται σε προγραμματικές θέσεις που δε φαίνεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Θα σεβαστώ όμως τις απόψεις των υποψηφίων της παράταξης και θα επανέλθουμε», υπογράμμισε.

Σχετικά με το ερώτημα αν αποτέλεσαν έκπληξη για την ίδια οι επιδόσεις της παράταξης του κ. Ζέρβα στις εκλογές τόνισε πως ήταν δύσκολο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα αυτό «γιατί οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει τα όρια τους ως εργαλείο διαγνωστικό». «Δεν θα σας πω ότι δεν εξεπλάγην αλλά ήταν μία μάχη που την δίναμε σώμα με σώμα και η προεκλογική εκστρατεία εξελίχθηκε με συγκεκριμένους όρους. Ο κ. Ταχιάος έκανε μία προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, που υπάρχει μία άνοδος πράγματι. Ο κ. Ζέρβας έκανε μία λαϊκίστικη εκστρατεία άγνωστη σε μας, γιατί εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε τις συνθήκες που οδηγούν στη φτώχεια και δεν μένουμε απλά σε φιλανθρωπικές πράξεις όπως π.χ. πάω δύο περιπολικά δώρο. Εμείς κάναμε μία εκστρατεία πολύ πετυχημένη, βρεθήκαμε σε κάθε δρόμο, ήταν μία συγκροτημένη προσπάθεια και αφιερώσαμε πολύ χρόνο για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας με όλους τους φορείς. Κάναμε τα πάντα. Το λέω με όλη μου τη καρδιά και όλοι οι υποψήφιοι και εγώ προσωπικά και ο πολιτικός μας χώρος».

«Δεν τα καταφέραμε για ελάχιστες ψήφους», σημείωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Θεσσαλονίκης δηλώνοντας παράλληλα πως η δημοτική παράταξη θα δώσει κάθε είδους μάχη για να διασφαλίσει όλα αυτά που ξεκίνησε να υπερασπίζεται στην πόλη. Όσον αφορά στην στάση της παράταξης στον δεύτερο γύρο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει μετά τις συλλογικές διαδικασίες της παράταξης και τις αποφάσεις που θα παρθούν εκεί.

«Η απλή αναλογική έφερε έναν κατακερματισμό των ψήφων λογικό και αναμενόμενο. Αποκτήσαμε ισοδύναμη δύναμη με αυτούς που βρέθηκαν στην 2η και 3η θέση και εκλέγουμε 7 έδρες, τις τριπλασιάσαμε. Κάναμε πολύ καλή δουλειά αλλά δυστυχώς για την πόλη δεν τα καταφέραμε. Από εδώ και πέρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάθε είδους μάχη για να υπερασπιστούμε αυτά που ξεκινήσαμε να υπερασπιζόμαστε, τη δημοκρατία, το φως, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια στην πόλη και φυσικά τα ιδανικά και τις αξίες μας» τόνισε η κα Νοτοπούλου.

Σημείωσε ωστόσο ότι «δυστυχώς κάποιοι δεν έδειξαν τα αντανακλαστικά που έπρεπε». «Υπήρξαν πολλές χαμένοι ψήφοι, κόσμος που δεν πήγε να ψηφίσει που δεν αντιλήφθηκε τη σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Υπήρχε κόσμος και από τον προοδευτικό χώρο, κυρίως από την παράταξη της Πρωτοβουλίας, που δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως ή έστω στο τέλος της υπόθεσης το διακύβευμα. Επικράτησαν δηλαδή κάποιες ναρκισσιστικές, προσωπικές φιλοδοξίες ή επιθυμίες να εκμεταλλευτούν τον Κλεισθένη για την εκλογιμότητά τους μέσα από άλλες παρατάξεις και δεν συμπορεύθηκαν μαζί μας. Νομίζω όμως ότι κάναμε τα πάντα και ένα διευρυμένο ψηφοδέλτιο».

Αφήνοντας αιχμές σχετικά με την στάση του νυν δημάρχου Γ. Μπουτάρη η κ. Νοτοπούλου δήλωσε ότι «πρέπει και ο νυν δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί δεν πήρε καμία θέση ή μάλλον δια της απουσίας του στήριξε παρατάξεις που προέρχονται από τον χώρο της δεξιάς».

«Αν ήθελε ο δήμαρχος να παραμείνει η πόλη σε προοδευτική κατεύθυνση θα το είχε καταφέρει, θα είχε συμπεριφερθεί διαφορετικά. Ο δήμαρχος έκανε μία πολύ καλή δουλειά έφερε την πόλη σε μια κατάσταση εξωστρέφειας την οποία βοηθήσαμε, φοβάμαι για το μέλλον της πόλης. Είμαστε στη μάχη της επόμενης ημέρας για να διασφαλίσουμε αυτό για το οποίο παλεύουμε» είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα