“Δεν ήθελα να έρθω στους Ολυμπιακούς!”

Τι αποκαλύπτει η Νικόλ Κυριακοπούλου

Φτάνοντας στο Ολυμπιακό Χωριό, συνάντησα τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο ιατρείο της ελληνικής ομάδας. Ηταν χαμογελαστή όπως πάντα, αλλά μετά κατάλαβα ότι πίσω από αυτό το χαμόγελο κρύβεται μία τεράστια ταλαιπωρία, όπως μου αποκάλυψε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ.

«Εχω κάνει ένεση για να μπορέσω να αγωνιστώ. Εχω ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τον τελευταίο καιρό με τραυματισμούς, όχι μόνο από το οστικό οίδημα στο δεξί πόδι, αλλά και με πρήξιμο στο αριστερό γόνατο και με πρόβλημα στο δεξί πέλμα», μας λέει και εξακολουθεί να χαμογελά, παρά τα όσα έχει περάσει.

«Το οστικό οίδημα είναι αυτό που με άφησε έξω τόσο καιρό, αλλά έκανα μία μέρα ποδήλατο για να μη χασω τη φόρμα μου και μετά βλέπω το πόδι μου να έχει πρηστεί σαν μπάλα! Κι έχω αφόρητους πόνους στο πέλμα…».

Όπως λέει η ίδια, δεν ήθελε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες! «Ημουν σε τέτοια κατάσταση που δεν ήθελα να έρθω στο Ρίο, δεν ήθελα να αγωνιστώ. Αν δεν ήταν ο γιατρός του ΣΕΓΑΣ Διονύσης Χίσσας, δεν θα ερχόμουν!»

Ο κ. Χίσσας ήταν δίπλα της και την άκουγε: «Η Νικόλ είναι παλικάρι. Ξεπέρασε το οστικό οίδημα σε 15 ημέρες, ενώ κανονικά χρειάζεται 40 μέρες. Αλλά προέκυψαν μετά και άλλοι τραυματισμοί γι’ αυτό είναι δύσκολη η κατάσταση της. Πάντως δεν γινόταν να μην έρθει στους Ολυμπιακούς. Αυτό της είπα, να δοκιμάσει και ότι γίνει. Είναι μία πρόκληση που δεν μπορείς να αρνηθείς. Μπορεί να το μετάνιωνε μία ζωή εάν δεν προσπαθούσε.

Πάντως η Κυριακοπούλου θα πάει στον προκριματικό της Τρίτης, χωρίς ουσιαστικά να έχει προπονηθεί στο άλμα επι κοντώ.

«Εχω κάνει άλμα μόνο με οκτώ βήματα και όχι τα κανονικά 16 που κάνουν όλοι. Και στον αγώνα θα πάω σχεδόν με τη μισή φόρα και ότι βγει. Θα δοκιμάσω να πηδήσω με 14 βήματα κι ελπίζω να τα καταφέρω…»

Όπως και να έχει το γεγονός ότι η Νικόλ ήρθε στο Ρίο, αποτελεί μία μεγάλη νίκη της! Απέδειξε και πάλι ότι είναι παλικάρι…

πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά άρθρα