Δεν κάνει… φιέστα ο Τσίπρας!

Η αλλαγή πλάνων για την κυβέρνηση!

Οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι άλλαξαν τα σχέδια της κυβέρνησης για φιέστα εορτασμού, ανήμερα της λήξης του τρίτου προγράμματος διάσωσης, που το Μαξίμου ταυτίζει με την «έξοδο» της χώρας από τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο σταθμός «Αθήνα 9.84», αντί φιέστας, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα την Τρίτη, για τη λήξη του προγράμματος διάσωσης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν της κυβέρνηση για προπαγάνδα περί εξόδου, την ώρα που η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για μείωση των συντάξεων το 2019 και μείωση του αφορολόγητου το 2020, υπό το καθεστώς ξένης εποπτείας.

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι συγκλίνουσες πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, χωρίς μετακίνηση των επικεφαλής των λεγόμενων «παραγωγικών υπουργείων» (Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Δραγασάκης, Σταθάκης).

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προαναγγείλει μέτρα ανακούφισης των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων., την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει το προσωρινό, έστω, πάγωμα της προγραμματισμένης για τον Ιανουάριο μείωσης των συντάξεων.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, εξετάζεται και η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε δέκα δόσεις, από πέντε που είναι σήμερα, σε προσπάθεια να μοιραστεί το οικονομικό βάρος ενός μέτρου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί, προεκλογικά, να καταργήσει μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Πηγή: lifo.gr

Σχετικά άρθρα