«Δεν μάθαμε ποτέ τους αυτουργούς της υπόθεσης Τζήλου»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, για την πολύκροτη υπόθεση

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, μίλησε για όσα όσα συζητήθηκαν στη βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όπου εξέφρασε αρκετές απορίες σχετικά με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4 FM:

Αρχικά σημείωσε: “Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλωθούμε σε μία κουβέντα συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ήταν ευκαιρία να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους. Εκφράστηκαν ανησυχίες γιατί συμβαίνουν πράγματα που αξίζουν της αποδοκιμασίας του Κοινοβουλίου και όλων όσων ασχολούνται. Πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και να υπάρχει επιτέλους η αναγκαία κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα και να παρθούν πρωτοβουλίες και από την Πολιτεία και από την ΕΠΟ”.

Για τα ερωτήματα που έθεσε χθες στη Βουλή: “Παρουσία του κ.Αυγενάκη, είπα ότι συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Όλοι γνωρίζουμε για τις λεγόμενες “παράγκες”. Το πως λειτουργεί το σύστημα όσον αφορά στη δικαιοσύνη. Είδαμε να μη λειτουργούν κάμερες σε γήπεδο. Είδαμε να υπάρχουν ξυλοδαρμοί όπως του Τζήλου, που δεν μάθαμε ποτέ τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς. Υπάρχουν περιπτώσεις διαχρονικά που αφορούν επιθέσεις σε διαιτητές ακόμη και απαγωγές δημοσιογράφων. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο να είναι ένα υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά τα θέματα τίθενται. Έρχεται ο κ. Αυγενάκης με τον αθλητικό νόμο στη Βουλή και εμείς του είπαμε ευθαρσώς πως: “εσείς ο ίδιος υπήρξατε υπερασπιστής του Ηροδότου, για επεισόδια. Πήγατε να υπερασπιστείτε έναν θάνατο…”. Καταλαβαίνετε ότι τίθενται θέματα που πρέπει και ο ίδιος να τα απαντήσει. Εμείς πήραμε πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση να γίνει πιο αξιόπιστο το προϊόν. Η κάθε ομάδα, η κάθε ΠΑΕ να παίρνει αυτό που δικαιούται στο ποδόσφαιρο και σε κάθε άθλημα.

Αυτό που λείπει, είναι η πολιτική βούληση. Αν υπάρχει αυτό, θα βρεθεί τρόπος να προχωρήσουμε στη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων. Να ξέρετε ότι και στους απλούς φιλάθλους της κάθε ομάδας, αυτές οι καταστάσεις δεν τους αρέσουν. Ο αγνός φίλαθλος, θέλει ισονομία. Αυτό ζηταμε. Να γίνει το προϊόν αξιόπιστο και ελκυστικό. Έλειπε και λείπει πολιτική βούληση.

Είχαν παραπεμφθεί 28 άτομα για αυτή την υπόθεση των στημένων αγώνων. Πήγε σε βαθμό πλημελήματος για σύσταση συμμορίας πλέον. Όλοι ξέρουμε, είναι γνωστές οι καταθέσεις, το τι έγινε. Το ποδόσφαιρο έβγαζε δυσοσμία… Αυτό πρέπει να τελειώσει, αυτό λέμε όλοι. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει η Κυβέρνηση να βάλει τα πράγματα σε ένα δρόμο.

Ο νόμος Βασιλειάδη ήταν σε μία κατεύθυνση να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Από ότι βλέπω δεν το επιδιώκει και δεν είναι στις βασικές προθέσεις και της νέας Κυβέρνησης. Μάλιστα, η άμεση ανταπόκριση του κ. Αυγενάκη, μετά από τις διαμαρτυρίες συγκεκριμένης ΠΑΕ δε δείχνει μία στάση σωστή. Αν είναι δυνατόν κάθε σωματείο, να μπορεί να βρίσκει έναν Υπουργό. Εδω υπάρχει ένας παράγοντας που κάθε Κυριακή φτάνει στα όρια της απειλής. Λέει συνέχεια “εγώ ή εμείς” και “κοιτάξτε τι έπαθε ο Βασιλειάδης και ο Κοντονής”. Δεν μπορεί ένας θεσμός να μιλάει με αυτόν τον τρόπο και να προκαλεί στη λογική της απειλής. Κάποια στιγμή πρέππει οι θεσμικοί παράγοντες να κάτσουν σε ένα τραπέζι και έτσι μόνο θα κερδίσει το άθλημα.

Καταλαβαίνω απόλυτα ο καθένας παλεύει για την εξασφάλιση των συμφερόντων του. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δέχθηκε το βάρος της ποινής και αυτοτιμωρήθηκε πριν από μερικά χρόνια. Το ποδόσφαιρο, πρέπει να ξεφύγει από τις σκοτεινές εποχές.

Βλέπουμε παραδείγματα όπως του Τσιτσιπά και του Αντετοκούνμπο… Ο καθένας έχει έναν βαθμό παρέμβασης. Η δική μου θέση, είναι να αναδείξω θέματα. Υπάρχει και ένα άλλο επίπεδο, πιο ψηλά από εμάς. Το κυβερνητικό επίπεδο, όπου εκεί πρέπει να… σπάσουν αυγά.

Ελπίζω και πιστεύω ότι οι προθέσεις του κ.Αυγενάκη και της Κυβέρνησης να είναι αυτές και να μη συμβαδίζουν με τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία”.

Σχετικά άρθρα