Δεν πάει τελικά στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης

Ποιος ο λόγος γι’ αυτή την απόφαση

Δεν θα επισκεφτεί το Ισραήλ τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Κατά τις ίδιες πηγές, οι συνθήκες ασφαλείας που επικρατούν στη χώρα δεν επιτρέπουν την επίσκεψη.

«Λόγοι ασφαλείας»

Όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, και ειδικά μετά το περιστατικό με το αεροπλάνο του Όλαφ Σόλτς στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ουσιαστικά δεν επιτρέπουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρεθεί στην πρωτεύουσα του Ισραήλ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχει θέμα ασφαλείας, οπότε το ταξί του πρωθυπουργό θα ματαιωθεί. Υπενθυμίζεται ότι ήταν προγραμματισμένο για αύριο, Πέμπτη.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης έπαιξε ο συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης (17/10), όταν η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες, την ώρα μάλιστα που θα έφευγε το αεροπλάνο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Η αντιπροσωπεία του Όλαφ Σολτς,  χρειάστηκε να εγκαταλείψει το αεροπλάνο πριν απογειωθεί από το Τελ Αβίβ για το Κάιρο, λόγω των σειρήνων που σήμαναν. Ζητήθηκε μάλιστα από τους επιβάτες να ξαπλώσουν στο έδαφος στο αεροδρόμιο.

Σχετικά άρθρα