Δεν ψηφίζουμε εκεί που ψηφίσαμε στις ευρωεκλογές

Tο Υπουργείο Εσωτερικών συνιστά προσοχή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν ψηφίζουμε όλοι εκεί που ψηφίσαμε στις ευρωεκλογές.

Αλλαγές στα εκλογικά κέντρα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα πολλοί εκλογείς να έχουν κατανεμηθει σε διαφορετικά σημεία σε σχέση με τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Πάρα πολλοί ψηφοφόροι – ειδικά στις μεγάλες πόλεις – βλέπουν στην αντίστοιχη σελίδα του ΥΠΕΣ (ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ) ότι θα πρέπει την Κυριακή να ψηφίσουν σε διαφορετικό σχολείο (εκλογικό κέντρο) σε σχέση με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικες εκλογές σχεδόν έναν μήνα πριν.

Όπως είναι φυσιολογικό αρκετοί πολίτες θα πάνε να ψηφίσουν εκεί που ψήφισαν στις ευρωεκλογές με το ΥΠΕΣ να καλεί τους πολίτες να μάθουν τα νέα εκλογικά τμήματά τους πριν πάνε στην κάλπη.

Γιατί άλλαξαν τα εκλογικά τμήματα

Η κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις τετραπλές εκλογές της 26ης Μαΐου, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, υπενθυμίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Για το λόγο αυτό, το ΥΠΕΣ συνιστά προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «Μάθε που Ψηφίζεις» ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.

Πηγή: Thessnews.gr

Σχετικά άρθρα