Δεν θα πληρώσει πρόστιμο η 90χρονη που πούλαγε τερλίκια

Βρέθηκε φόρμουλα για να γλιτώσει τα 200 ευρώ

Δεν θα πληρώσει τελικά το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ η 90χρονη, που συνελήφθη σε λαϊκή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης να πουλά -χωρίς άδεια – τερλίκια τα οποία είχε πλέξει η ίδια. Η σύλληψή της είχε προκαλέσει την ενόχληση της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο newsbeast.gr ότι στην 90χρονη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, όπως ορίζει ο νόμος για όλες αυτές τις περιπτώσεις όπου πλανόδιοι χωρίς να φέρουν άδεια πουλάνε αντικείμενα σε υπαίθριες αγορές.

Η 90χρονη προσήχθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης, οι οποίοι πήγαν για έλεγχο στη λαϊκή, πιθανόν μετά από καταγγελία. Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα κρατήθηκε για ώρες, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να της πάρουν αποτυπώματα και να την αφήσουν ελεύθερη και παράλληλα να σχηματίσουν δικογραφία, την οποία να του στείλουν, κάτι το οποίο και έγινε.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί η έρευνα την οποία ζήτησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από τη Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία αφορά σε βίντεο το οποίο διέρρευσε από τη διαδικασία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων της ηλικιωμένης γυναίκας στο αστυνομικό τμήμα.

Σχετικά άρθρα