“Δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε!”

Τι είπε στην Βουλή ο πρωθυπουργός

Δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισεμπλουμ για να δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας.

Ο Πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, «αν συνεχίζατε, θα φέρνατε μέτρα 16 δισ. ευρώ και όχι οκτώ», αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους εταίρους.

Παράλληλα, μίλησε για μαύρη ημέρα για την Ευρώπη, αναφερόμενος στην κίνηση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να αποκλείσουν από το Eurogroup τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί κάποιοι φοβούνται τόσο πολύ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τόνισε ότι, ενίοτε, οι εκβιασμοί μπορούν να εξελιχθούν σε μπούμερανγκ.

«Αυτό το παιχνίδι τελείωσε με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις 25 Γενάρη και αυτό το παιχνίδι θα τελειώσει με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού την άλλη Κυριακή» τόνισε ακόμη.

Μίλησε για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και διερωτήθηκε «πόσο κοστολογείται αυτή η αξιοπρέπεια;».

Το μόνο που έχει να φοβηθεί σήμερα ο ελληνικός λαός, είναι ο ίδιος ο φόβος, τόνισε ο κ. Τσίπρας, έπειτα από πέντε χρόνια λεηλασίας.

Σχετικά άρθρα