“Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο!”

Τι δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Για την ένταση στο Αιγαίο, το Προσφυγικό και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ για τις Ένοπλες Δυνάμεις, «Με Αρετή και Τόλμη».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο ”ζεστό” σημείο του πλανήτη. Δεν θέλουμε να προκύψει ένταση στο Αιγαίο. Η περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και η κατάσταση αντιμετωπίζεται με δυσκολία, αλλά το θέμα είναι η χώρα να σταθεί πόλος σταθερότητας», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης κατά το ξεκίνημα της συνέντευξης.

Εν συνεχεία, δήλωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να είναι έτοιμες για την αποστολή τους και να προσφέρουν ασφάλεια. Ο τρόπος που δουλεύουν είναι συντονισμένος και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όλα αντιμετωπίζονται με σύνεση για να βρεθεί μια σωστή λύση σε κάθε περίπτωση.Οι δυνάμεις σχεδιάζουν το μέλλον για το καλύτερο».

Όσον αφορά στο Προσφυγικό δήλωσε:

«Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο.Εμείς συνεχίζουμε να βοηθάμε στη συντήρηση των δομών, καθώς συνεχίζεται να γίνεται αυτή η προσφορά.

Κοινωνικός ρόλος

Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να είναι εκεί που χρειάζεται, τόνισε στη συνέχεια ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ,

«Υπάρχει συνεχής παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων για προσφορά στην κοινωνία. Στο προσφυγικό, στις αεροδιακομιδές».

Σχετικά άρθρα