«Δεν υπάρχει πολυτέλεια για νέο lockdown» (vid)

Τηλεοπτικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα

Έκκληση σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, να σπεύσουν να το κάνουν, απεύθυνε για ακόμα μία φορά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι: «Πλέον έχουμε στα χέρια μας το πιο αποτελεσματικό όπλο, το εμβόλιο. Δεν είμαστε όπως ήμασταν το 2020. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε ένα νέο lockdown και γι’ αυτό πρέπει οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια που γίνεται για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Εμείς κάναμε μία διαπαραταξιακή συνέντευξη τύπου για να στείλουμε ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και η Περιφέρεια “τρέχει” αντίστοιχη καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξανακλείσουμε την κοινωνία και την οικονομία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ερωτώμενος για το τί μπορεί να έφταιξε στη Βόρεια Ελλάδα (με τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων) είπε ότι είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα. «Υπάρχει διαφορά στα ποσοστά εμβολιασμού στα αστικά κέντρα και σε όσους ζουν στην ύπαιθρο. Μπορεί ο κόσμος να νιώθει ότι εκεί δεν υπάρχει συνωστισμός και να νιώθουν ασφαλείς, όμως ο ιός μπορεί να φτάσει και σ’ εκείνους. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου να ακούσουν τους ειδικούς».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κίνδυνο συνλοίμωξη γρίπης και covid-19, επισημαίνοντας ότι: «Φέτος θα πρέπει να κάνουν και το αντιγριπικό εμβόλιο (εκτός από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό) οι ομάδες που είναι σε κίνδυνο, διότι εάν υπάρξει ταυτόχρονη κυκλοφορία του ιού της γρίπης και της covid-19, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα».

Σχετικά άρθρα