“Δεν υπάρχουν επιζώντες”

Οι κινήσεις της Germanwings και οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού

Βρέθηκαν συντρίμμια σε ύψος 1.500 μέτρων στις νότιες γαλλικές Άλπεις και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από δύο ελικόπτερα που πέταξαν στην περιοχή δεν φαίνεται να υπάρχει κίνηση, που να φανερώνει την ύπαρξη επιζώντων.

Αυτό δήλωσε και ο Φρανσουά Ολάντ λέγοντας ότι οι συνθήκες του δυστυχήματος δείχνουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Ο Γάλλος Πρόεδρος σε διάγγελμα του είπε ακόμη ότι θα έχει επικοινωνία για το θέμα με την Άνκελα Μέκρελ και τον Ισπανό βασιλιά.

Στη συνέχεια αυτό επιβεβαιώθηκε και επίσημα, αφού ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί, ενώ νωρίτερα  ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 150 άνθρωποι, κάτι που επιβεβαίωσε και η εταιρεία.

Ο κ. Ολαντ είπε ακόμη ότι είναι πολύ δύσκολή η πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου και ότι σε αυτό επέβαιναν αρκετοί Γερμανοί πολίτες.

Η update ενημέρωση της Le Monde παραπέμπει σε σάιτ που δέιχνει ότι η συντριβή του αεροσκάφους δεν ήταν αποτέλεσμα ελεύθερης πτώσης αλλά “κοντά σε κάποιο είδος προσγείωσης”.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο βρισκόταν στα 38.000 πόδια και μετά άρχισε να χάνει απότομα ύψος.

Το σήμα του χάθηκε στα 6.800 πόδια, πάνω από τις νότιες Γαλλικές Άλπεις. Το αεροσκάφος με 148 επιβαίνοντες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη και κατευθυνόταν στο Ντίσελντορφ.

Λόγω του ατυχήματος, η Germanwings άλλαξε την φωτογραφία της στο twitter και έβαψε τα σήματα της σε γκρι και μαύρο χρώμα, από κίτρινο και μοβ που ήταν πριν. Στην ίδια κίνηση προχώρησε και η Lufthansa που είναι η μητρική εταιρεία.

 

 

Σχετικά άρθρα