Δεν υποκύπτουν στην τρομοκρατία!

Επανακυκλοφορεί το Charlie Hebbo με σκίτσα του Μωάμεθ

Δεν υποκύπτει στο φόβο η σατιρική εφημερίδα “Charlie Hebdo” που, αν και έχει βυθιστεί στο πένθος μετά τη σφαγή δημοσιογράφων της από τζιχαντιστές, συνεχίζει απτόητη το έργο της.

Με ανοιχτές ακόμη τις πληγές της και φιλοξενούμενη από τους συναδέλφους της στην αριστερή εφημερίδα “Liberation”, η γαλλική σατιρική εφημερίδα, που δέχτηκε επίθεση από τα αδέρφια-τρομοκράτες Κουασί, κυκλοφορεί μεθαύριο και μάλιστα με σκίτσα του Μωάμεθ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Le Figaro”, στο νέο φύλλο της Τετάρτης, το πρώτο μετά την αιματοχυσία, θα υπάρχουν σκίτσα του προφήτη, μια τακτική της που έγινε άλλωστε και η αφορμή για την φονική τρομοκρατική επίθεση.

Επιπλέον, η εφημερίδα θα είναι μεταφρασμένη σε 16 γλώσσες. “Δεν θα υποχωρήσουμε” υποστηρίζουν οι επιζώντες.

“Το σύνθημα «Je suis Charlie» («Είμαι Σαρλί») για την ελευθερία του λόγου «συμπεριλαμβάνει και το δικαίωμα στη βλασφημία»” υποστηρίζει δικηγόρος της σατιρικής εφημερίδας που θρηνεί, αλλά αρνείται να το βάλει κάτω.

Το φύλλο το οποίο θα κυκλοφορήσει μεθαύριο, θα έχει τιράζ 1.000.000 -αντί 60.000- θα είναι μεταφρασμένο σε 16 γλώσσες και προφανώς, όπως λέει η οικογένεια της “Charlie Hebdo”, θα περιλαμβάνει και σκίτσα του Μωάμεθ.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας θα αποφασιστεί εντός της ημέρας. “Δεν θέλαμε να βγάλουμε ένα φύλλο-νεκρολογία. Δεν θέλαμε να κλαιγόμαστε” λέει ο διευθυντής σύνταξης, Ζεράρ Μπιάρ.

Τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ ήταν αυτά που μετέτρεψαν την «Charlie Hebdo» σε στόχο των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα