Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη

Δήλωση του υπουργού στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Τη διερεύνηση πιθανών εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

«Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη»

Προσερχόμενος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη ημέρα στις Βρυξέλλες, ο κ. Δένδιας σημείωσε χαρακτηριστικά: ««Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη».

«Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης», σημείωσε ο κ. Δενδιας.

Απειλές από τη ρωσική πρεσβεία

Χθες η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα εξαπέλυσε απειλές εναντίον της χώρας μετά την απόφαση να απελαθούν οι 12 Ρώσοι διπλωμάτεςμας. Σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για «καταστροφή των διμερών σχέσεων» ενώ αναφέρει πως η κίνηση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Συγκεκριμένα, η ρωσική πρεσβεία με ανακοίνωσή της επισήμανε πως «στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

»Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων. H απόφαση της Ελλάδας για απέλαση 12 διπλωματών δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Σχετικά άρθρα