Δεξαμενόπλοιο στις φλόγες

Στον κόλπο του Μεξικού

Ένα δεξαμενόπλοιο της μεξικανικής εταιρείας πετρελαίου Pemex που μετέφερε 150.000 βαρέλια καυσίμων βρίσκεται στις φλόγες στον κόλπο του Μεξικού, γνωστοποίησε η επιχείρηση.

«Προς το παρόν τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα», ανέφερε η Πεμέξ σε σύντομη ανακοίνωσή της. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι κανένα από τα συνολικά 31 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, του Burgos, δεν τραυματίστηκε.

Το πλήρωμα διασώθηκε από το μεξικανικό Πολεμικό Ναυτικό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Πεμέξ, ο Ισραέλ δε λα Πένια Μεχία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε καθώς το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν στα ανοικτά της Μπόκα δελ Ρίο, στη μεξικανική πολιτεία Βερακρούς.

Πέντε ρυμουλκά της Πεμέξ, εφοδιασμένα με πυροσβεστικά μέσα, προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ελεγχθεί χωρίς να υπάρξουν» συνέπειες για το περιβάλλον, είπε ο δε λα Πένια Μεχία.

Το δεξαμενόπλοιο εντάχθηκε στον στόλο της Πεμέξ το 2008, κατόπιν μιας σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με την εταιρεία Blue Marine Shipping.

Δεξαμενόπλοιο στις φλόγες στον κόλπο του Μεξικού

Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η Πεμέξ μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter εικονίζουν πυκνό καπνό να υψώνεται από το σκάφος ενώ ένα άλλο πλοίο ρίχνει αφρό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το δεξαμενόπλοιο μετέφερε ντίζελ και βενζίνη.

Το συμβάν ακολουθεί μια σειρά πολύνεκρων δυστυχημάτων που έχουν πλήξει βαριά την Πεμέξ—η οποία ήδη ήταν αντιμέτωπη με μεγάλες ζημίες, αύξηση του ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά, μειώσεις στον προϋπολογισμό της και συρρίκνωση των εσόδων της εξαιτίας της συνεχούς πτώσης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Τον Απρίλιο, πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε ένα πετροχημικό εργοστάσιο στην πολιτεία Βερακρούς.

Το 2013, 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας έκρηξης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Πεμέξ στην πόλη του Μεξικού.

Το 2012, 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο βόρειο Μεξικό.

Το 2015, μια πυρκαγιά σε μια εξέδρα στον κόλπο Καμπέτσε μείωσε την παραγωγή της εταιρείας και της προκάλεσε ζημία 780 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικά άρθρα