Διαδικασίες αναγκαστικής πτώχευσης για την ΣΕΚΑΠ

Έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου

Σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου προχωρεί η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη με θέμα την έναρξη διαδικασίας αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».

Σημειώνεται πως η υπόθεση της ΣΕΚΑΠ πήρε δυσάρεστη τροπή, καθώς μετά την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ το Τελωνείο Ξάνθης αποφάσισε τη διακοπή της διανομής των προϊόντων της καπνοβιομηχανίας στην ελληνική αγορά.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας επιτρέπει στις καπνοβιομηχανίες να διανέμουν στην ελληνική αγορά προϊόντα με πίστωση φόρου 28 ημερών.

Για τον σκοπό αυτό, οι καπνοβιομηχανίες έχουν καταθέσει, όπως προβλέπεται, εγγύηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία έχει καταθέσει εγγύηση άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως το Τελωνείο Ξάνθης, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής που επικύρωσε το πρόστιμο των 38,2 εκατ. ευρώ και ενώ η ΣΕΚΑΠ έχει καταθέσει αίτηση αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αποφάσισε τη διακοπή της διανομής των προϊόντων της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Πολλά μπράβο…..εξάλλου , περρισεύουν οι βιομηχανίες στη χώρα μας (και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως αυτή της Θράκης)….για άλλη μια φορά ,οι υπεύθυνοι μένουν στο απυρόβλητο και καλείται να πληρώσει τη …νύφη ο επόμενος …..αλλά και οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν χωρίς δουλειά τέτοιες μέρες….μπράβο και πάλι μπράβο……

    1. Και να φανταστείς ο πρώτος που θα ρίξει χολή για το κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος που πριν 9 χρόνια δημιούργησε αυτό το χρέος.Υποκρισία…
      Μονο αηδία σου προκαλούν αυτοί οι τύποι…

Comments are closed.