Διακινούσαν “μπόμπες” στη Θεσσαλονίκη

Η εγκληματική οργάνωση «έσπρωχνε» τα αλκοολούχα ποτά στη Βόρεια Ελλάδα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, συνέλαβαν και ανακρίνουν δώδεκα άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι παρασκεύαζαν παράνομα αλκοολούχα ποτά – «μπόμπες», με την πρόσμιξη αλκοόλης βουλγαρικής προέλευσης και τα διακινούσαν σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανάμεσα στους συλληφθέντες, υπάρχουν και δύο μέλη της εγκληματικής, σύμφωνα με την Αστυνομία, οργάνωσης, τα οποία κατείχαν ηγετικό ρόλο , ενώ οι διαφυγόντες δασμοί, τα τέλη και λοι οιποί φόροι από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης εκτιμώνται σε 250.000 ευρώ.

sekethspo1

Οι συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν οι 12 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (6 ημεδαποί και ισάριθμοι αλλοδαποί), ηλικίας από 22 έως 54 ετών, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο παράνομα εργαστήρια – παρασκευαστήρια ποτών και οκτώ αποθηκευτικούς χώρους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα , καθώς και των νόμων για τα προϊόντα απομίμησης, τα ναρκωτικά και τα όπλα.

ποτά μπόμπες2

Κατηγορούνται ότι οι δράστες είχαν συστήσει, από τα μέσα του 2016, εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους. Κατηγορούνται ότι εκτός από την πρόσμιξη αλκοόλης χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή των ποτών και άλλες ουσίες , ενώ προμηθεύονταν και φιάλες επώνυμων αλκοολούχων ποτών αντίστοιχης προέλευσης, από τις οποίες αφαιρούσαν τις ταινίες και επικολλούσαν ετικέτες ελληνικής γραφής. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.403 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης και άγνωστου αλκοολούχου υγρού, 5.645 φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων επωνυμιών, 11.459 κενές φιάλες επωνύμων αλκοολούχων ποτών, 6 αυτοκίνητα, 3.230 ευρώ, 2 αυτοσχέδια πωματικά εμφιάλωσης , 2 μεταλλικές δεξαμενές ανάμειξης και εμφιάλωσης με αντλία, δεκάδες χιλιάδες αυτοκόλλητες ετικέτες και πώματα διαφόρων επωνυμιών, ειδικά εργαλεία αποκόλλησης ένσημων ταινιών και επικόλλησης ετικετών, 2.907 πακέτα τσιγάρα και 597 πακέτα καπνού 50 γραμμαρίων, 1500 λίτρα ελαιολάδου επώνυμων εταιριών σε συσκευασίες του ενός, των τεσσάρων και των πέντε λίτρων, 2.408 άδειες συσκευασίες ελαιόλαδου επώνυμης εταιρίας, αεροβόλο πιστόλι και μικροποσότητα κάνναβης.

sekethspo3

Υπάλληλοι της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΦΕΤ έλαβαν δείγματα για την εξέταση των αλκοολούχων ποτών και των ελαιολάδων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενος εμπλοκής και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

sekethspo2

Σχετικά άρθρα