Διακοπές και αγορές με πλαστές πιστωτικές κάρτες!

Χειροπέδες σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες

Στα χέρια των αρχών στο Ηράκλειο Κρήτης έπεσε εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε απάτες με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων.

Σε βάρος των πέντε αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες μέσω υπολογιστή τις οποίες διέπρατταν σε βάρος επιχειρήσεων. Η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής ομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ανέρχεται στις 300.000 ευρώ .

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ήδη πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 24 έως και 38 ετών ως μέλη της οργάνωσης και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι κακουργηματικής φύσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο μέλη της οργάνωσης προσπάθησαν να εξοφλήσουν την διαμονή τους σε ξενοδοχείο και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές μεγάλης χρηματικής αξίας σε καταστήματα κι υπηρεσίες της ξενοδοχειακής μονάδας χρησιμοποιώντας πλαστές πιστωτικές κάρτες κλώνους και τραπεζικά εμβάσματα.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα και αξιοποίηση όλων των στοιχείων που είχαν στη διάθεση τους, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι οι εμπλεκόμενοι, από τον Αύγουστο του 2018, είχαν συγκροτήσει την εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας ήταν συνεχής, μεθοδική ώστε να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος, έχοντας υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών, οι οποίες είχαν εκδοθεί από τράπεζες του εξωτερικού.

Αφού κατασκεύασαν κάρτες κλώνους στη συνέχεια, πραγματοποιούσαν ταξίδια με πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχεία και κατόπιν επίδειξης πλαστών τραπεζικών εμβασμάτων πραγματοποιούσαν αγορές κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν περιπτώσεις εξαπάτησης από ζευγάρι αλλοδαπών σε βάρος ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, με τη χρήση συνολικά 14 πλαστών πιστωτικών καρτών ενώ το ίδιο ζευγάρι, αγόρασε 11 ρολόγια ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τα οποία απεστάλησαν με εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αττική και παρελήφθησαν από δύο άλλα άτομα, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα