Διακόπηκε η δίκη για το Noor 1

Για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν συνολικά 12 κατηγορούμενοι.

Πρόκειται για τον εφοπλιστή Ευθύμιο Γιαννουσάκη, τον ναυλομεσίτη Γεώργιο Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους (που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου είχε μεταφερθεί μέρος του φορτίου του «λευκού θανάτου»), οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη.

Επίσης, δικάζονται ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης (οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί), ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών, ο Ιρανός συνοδός του φορτίου, Μπονιάντ, που είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια, οι Παναγιώτης Φάρος (πρώην ιδιοκτήτης του «Noor1») και Βασίλης Κουρούβανης σε 8 έτη, ένας Τούρκος συνεργός, ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ολυμπιακού Αιμίλιος Κοτσώνης και ο στενός συνεργάτης του Γιαννουσάκη, Σταύρος Λάγιος, σε 10 έτη, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στη μεταφορά ναρκωτικών. Οι τέσσερις τελευταίοι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους συγκατηγορουμένους τους που εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή.

Απών από τη δίκη ήταν ο 13ος κατηγορούμενος, Τούρκος υπήκοος, ο οποίος απουσίαζε και από το πρωτόδικο δικαστήριο, όπου είχε καταδικαστεί ερήμην.

Εφόσον δεν προσέλθει και απορριφθεί η έφεσή του, τότε η πρωτόδικη σε βάρος του ποινή των 10 ετών θα καταστεί τελεσίδικη.

Η δίκη διακόπηκε αμέσως, καθώς δύο από τους Τούρκους κατηγορουμένους δεν διαθέτουν συνήγορο υπεράσπισης.

Για αυτόν τον λόγο το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό δικηγόρων τους, διακόπτοντας τη δίκη για τις 12 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα