Διάλογοι σοκ από Ταλιμπάν

«Σκοτώσαμε όλα τα παιδιά στην αίθουσα. Τι κάνουμε τώρα;» λέγανε…

«Σκοτώσαμε όλα τα παιδιά στην αίθουσα. Τι κάνουμε τώρα;», ρωτάει ένας από τους Ταλιμπάν τον εκπαιδευτή του. «Περίμενε τους στρατιώτες. Σκότωσέ τους και μετά αυτοπυρπολήσου», είναι η απάντηση που παίρνει.

Ο παραπάνω διάλογος έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, όταν επτά Ταλιμπάν εισέβαλαν σε σχολείο της Πεσάβαρ, τη μεγαλύτερη πόλη του Βορειοδυτικού Πακιστάν, και σκότωσαν 132 παιδιά.

Ηταν μακράν η πιο στυγερή τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Πακιστάν, μία «εθνική τραγωδία» όπως τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της χώρας Ναουάζ Σαρίφ.

Οι συγκλονιστικές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες περιλαμβάνονταν στον φάκελο που παρέδωσε στους πακιστανούς αξιωματούχους την Τετάρτη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού Ραχίλ Σαρίφ.

Όπως αναφέρει το Associated Press, κάποιες από τις δασκάλες κάηκαν ζωντανές ενώ φαίνεται ότι τα περισσότερα από τα παιδιά και τους δασκάλους έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες ώρες της επίθεσης, όταν οι Ταλιμπάν πυροβολούσαν αδιακρίτως.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Ποσες εκατονταδες χιλιαδες ειπαμε πως ειναι οι μουσουλμανοι στην Ελλαδα… Δρομο ολοι και σε οποιους αρεσει…

    1. Πολύ σοφή αντιμετώπιση….Πάρα πολύ σοφή αντιμετώπιση. Βάλε την Ελλάδα στο στόχαστρο πολύ απλά με θρησκευτικό διωγμό. Ο ρατσισμός είναι η καλύτερη λύση….Πανέξυπνη αντιμετώπιση. Εύγε….

Comments are closed.