Διάγγελμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Τι θα πει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα αναφέρει ότι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας πάρθηκε λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί η εξάπλωση του κορονοϊού

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα αναφορικά με την εγγύηση των ελευθεριών θα προχωρήσει στις 20:00 το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το διάγγελμα θα προβληθεί μέσω της ΕΡΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφέρει ότι το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πάρθηκε λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η πρώτη τηλεοπτική παρέμβαση της κυρίας Σακελλαροπούλου από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα η κυρία Σακελλαροπούλου συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου. Η κυρία Αγγελοπούλου ζήτησε τη συμβολή της προέδρου της Δημοκρατίας στην επίτευξη των στόχων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πως τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” είναι πολύ αξιόλογα και διατύπωσε τη συμφωνία της στον σχεδιασμό της Επιτροπής, το 75% του σχεδιασμού των δράσεων και των εκδηλώσεων να αφορούν παρακαταθήκη για το μέλλον και κληρονομιά του 2021 στις επόμενες γενιές.

«Μετά από όλη αυτήν την κρίση, ελπίζουμε οι δράσεις της Επιτροπής να δώσουν αισιοδοξία και χαρά στην Ελλάδα και τους Έλληνες», σημείωσε η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να συμμετάσχουν οι πολίτες της χώρας στο πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί, υποβάλλοντας τις προτάσεις τους στην πλατφόρμα apply.greece2021.gr, και συμμετέχοντας στις διάφορες δράσεις που θα γίνουν. Ζήτησε μάλιστα, τη συνδρομή της Προέδρου της Δημοκρατίας: «Ως Πρώτος Πολίτης της χώρας και επιτυχημένη γυναίκα μπορείτε να συμβάλετε ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων» είπε χαρακτηριστικά και στάθηκε ιδιαίτερα στην άσκηση αυτογνωσίας που πρέπει να γίνει, ώστε να ενδυναμωθεί το σύνολο και «ο καθένας να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και για το σύνολο».

Η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στους εθελοντές, στο «Ημερολόγιο Δράσεων», το οποίο έχει δημιουργήσει η Επιτροπή στην επίσημη ιστοσελίδα www.greece2021.gr, ενώ δεσμεύθηκε σε τακτική επικοινωνία και ζήτησε την κριτική και τις σκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αξιοποιηθούν στην προσπάθεια. «Θέλουμε την άποψή σας. Θέλουμε να παρακολουθείτε τη δράση μας. Μην διστάσετε να μας ασκήσετε και κριτική» ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021.

Πηγή: Ethnos.gr

Σχετικά άρθρα