6.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024

Διαζύγιο μέσω sms!

Με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο θα ενημερώνουν τα δικαστήρια στη Σαουδική Αραβία, των οποίων η οικογενειακή κατάσταση άλλαξε, ιδίως στην περίπτωση του διαζυγίου, σύμφωνα με έναν νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ σήμερα.

Όπως αναφέρει η ierfimerida.gr, το μέτρο αυτό στοχεύει να αποτρέψει φαινόμενα, που ολοένα και περισσότερο συναντώνται στη χώρα, άνδρες να βάζουν μυστικά τέλος στον γάμο τους, χωρίς καν να ενημερώνουν τη σύζυγό τους.

«Οι γυναίκες (…) θα ενημερώνονται για κάθε αλλαγή σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση μέσω ενός SMS» επισήμανε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένα δελτίο τύπου, όπως μετέδωσε το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ekhbariya κι άλλα τοπικά ΜΜΕ.

«Οι γυναίκες στο βασίλειο θα μπορούν να ενημερώνονται για τα έγγραφα που σχετίζονται με τη διακοπή του συμβολαίου γάμου τους μέσω του ιστότοπου του υπουργείου» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το μέτρο αυτό υλοποιείται, την ώρα που ο πανίσχυρος πρίγκιπας κληρονόμος του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προχωρά στην εφαρμογή άνευ προηγουμένου οικονομικών, κοινωνικών και θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων σε αυτήν την υπερσυντηρητική πετρελαιοπαραγωγό χώρα, που επιβάλλει στις γυναίκες από τους αυστηρότερους περιορισμούς παγκοσμίως.

Στις γυναίκες επετράπη να οδηγούν από τον Ιούνιο του 2018. Τους αναγνωρίστηκε, επίσης, το δικαίωμα της πρόσβασης στα αθλητικά στάδια, κάτι που απολάμβαναν μέχρι πρότινος αποκλειστικά οι άνδρες. Το Ριάντ, επιπλέον, επιδιώκει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Όμως, η Σαουδική Αραβία καταστέλλει κάθε αντίθετη φωνή και προχωρά σε συλλήψεις στους θρησκευτικούς, πνευματικούς, οικονομικούς κόλπους κι ιδίως σε βάρος των ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σήμερα, μια 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία που συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή της στην περίπτωση που επαναπατρισμού της από τις αρχές της Ταϊλάνδης, που επιβεβαίωσαν ότι της αρνήθηκαν την είσοδο στη χώρα, μόλις αφίχθη από το Κουβέιτ.

Η γυναίκα, που κατέφυγε στο Twitter για να μιλήσει για την ιστορία της, εξήγησε ότι επιχείρησε να φύγει για να γλιτώσει από την κακομεταχείριση από την οικογένειά της κι ότι σκόπευε να πάει να ζητήσει άσυλο στην Αυστραλία, διαβεβαιώνοντας ότι της έχει χορηγηθεί βίζα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα