Δίκαιη δίκη ζητά η Γερμανία από την Τουρκία

Για τους 12 βουλευτές του HDP

Η Τουρκία πρέπει να εξασφαλίσει μια δίκαιη δίκη στους συλληφθέντες ηγέτες του φιλο-κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

“Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να εξασφαλίσει στη συλληφθείσα ηγεσία του HDP και στους άλλους συλληφθέντες ηγέτες του κόμματος αυτού καθώς και σε όλους τους άλλους ανθρώπους που συνελήφθησαν στη χώρα μια δίκαιη δίκη”, δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μεγάλης κουρδικής κοινότητας της Γερμανίας κάλεσε το Βερολίνο και τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσουν να συνεργάζονται με την τουρκική κυβέρνηση για το θέμα των προσφύγων και να σταματήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Άγκυρα, μετά τις συλλήψεις εξεχόντων κούρδων πολιτικών στην Τουρκία.

“Ο (Αλί Ερτάν) Τοπράκ απαιτεί να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων, να αυξηθεί κάθετα η πολιτική πίεση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να τερματισθεί η συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, να διακοπεί άμεσα η οικονομική βοήθεια της ΕΕ και να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ”, ανέφερε σε ανακοίνωση η κουρδική κοινότητα της Γερμανίας.

Σχετικά άρθρα