Δίκη Έμμας: Την ενοχή του 27χρονου πρότεινε η εισαγγελέας

Λύγισαν οι γονείς της

Η αλήθεια για την ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι κάπου στη μέση, ανέφερε η εισαγγελέας.

Την ενοχή του 27χρονου, που κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τη θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας το 2022, και για τις τρεις κατηγορίες που τον βαρύνουν, πρότεινε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της.

«Το όνομά της ήταν Εμμανουέλα Καρυωτάκη, ήταν νεαρή, μόλις 21 ετών, με καταγωγή από την Κρήτη και ήρθε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές», είπε σε ένα σημείο η εισαγγελέας, με τους γονείς της να είναι εμφανώς συγκινημένοι. Νωρίτερα έκανε αναφορά στην απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανά της, δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

 

Η εισαγγελέας ανέλυσε εκτενώς τα στοιχεία της δικογραφίας, καθώς και τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και την απολογία του 27χρονου, και εισηγήθηκε στο δικαστήριο την ενοχή του και για τα τρία αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκε, δηλαδή για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Στην πρότασή της αντέκρουσε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι η 21χρονη πετάχτηκε στις ρόδες του αυτοκινήτου. «Είναι δυνατόν να πεταχτεί σε έναν άδειο δρόμο μπροστά στο μοναδικό αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε; Είχε αυτοκτονικές τάσεις;», είπε μεταξύ άλλων.

Τόνισε ακόμα ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έφυγε στο άλλο ρεύμα, ωστόσο σημείωσε ότι «η αλήθεια για την ταχύτητα είναι κάπου στη μέση», επικαλούμενη τις καταθέσεις του πραγματογνώμονα και του τεχνικού συμβούλου του κατηγορούμενου.

«Δεν έτρεχε ούτε με την υπερβολική ταχύτητα των 104 χιλιομέτρων αλλά ούτε και με 55, γιατί θα σταματούσε εγκαίρως. Είναι οφθαλμοφανές ότι έτρεχε πάνω από το νόμιμο, διαφορετικά δεν θα εκσφενδόνιζε την πεζή δύο και τρία μέτρα ψηλά από το έδαφος», είπε μεταξύ άλλων.

Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων, που είναι σε εξέλιξη, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Σχετικά άρθρα