Δίκη Λιγνάδη: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, μέρα λύτρωσης σήμερα»

Τι είπε στην απολογία του

Καμία κατηγορία από όσες του αποδίδονται δεν δέχεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος στην έναρξη της απολογίας του υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει καν τους καταγγέλλοντες.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός χαρακτήρισε, μάλιστα, ημέρα λύτρωσης τη σημερινή, λέγοντας σε δικαστές και ενόρκους:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί 1,5 χρόνο μετά την προφυλάκισή μου στη φυλακή, όπου η μια μέρα μετράει για ένα μήνα, επιτέλους είμαι στη θέση να απολογηθώ. Θα σας παρακαλούσα να μου θέσετε ερωτήσεις για να απαντάω…».

Όπως είπε, τον πρώτο καταγγέλλοντα τον Αλί, τον είδε σε φωτογραφία όταν ήταν κρατούμενος στη ΓΑΔΑ και ο δικηγόρος του, του πήγε τη μήνυση και είχε και φωτογραφία του.

«Τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφό του και τότε κατάλαβα περί ποίου πρόκειται. Το όνομα δεν μου θύμισε κάτι. Ο Αλί, ο ξάδελφος του Χασανάκου θυμήθηκα γιατί ο Χασάν ήταν μικρός, σκέφτηκα όταν είδα τη φωτογραφία. Τότε διάβασα τη μήνυση.

Δεν ανέσυρα στη μνήμη μου καμία δια ζώσης συνάντηση. Δεν αποκλείω να μιλήσαμε στα social media, να επικοινώνησα μαζί του. Να σας πω ότι πήρα υπολογιστή το 2009 και μιλούσα με 1000 άτομα. Δεν αμφισβητώ αν μίλησα με τον Αλί».

Έπειτα ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Αναζητήσατε αν του μιλήσατε;

Κατηγορούμενος: Πώς; Αφού δεν είχα τις συσκευές μου. Ομολογώ δεν θυμάμαι, ίσως και να αναζήτησα. Αλλά όταν είσαι σίγουρος για το τι συνέβη δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Τουλάχιστον όχι εγώ.

Πρόεδρος: Άρα δεν σας έκανε αίτημα φιλίας ο πρώτος καταγγέλλων;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι, αλλά δεν αποκλείω ούτε να μου έκανε αίτημα φιλίας ούτε ότι μου μίλησε ο Χασάν για τον ξάδελφό του. Εγώ ειδικά τον πρώτο καιρό δεχόμουν πολλά αιτήματα κι αποδεχόμουν πολλά, ανεξέλεγκτα γιατί «έπαιζα», δηλαδή αποφορτιζόμουν. Είχα κάποια κριτήρια, έναν άνθρωπο που δεν τον ήξερα ή αν ήταν 5 χρόνων … αλλά στην αρχή είχα ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, όχι όμως παράτυπη ή παράνομη.

Αναφερόμενος στους άλλους δύο μάρτυρες που επιβεβαιώνουν τον καταγγέλλοντα, ο κατηγορούμενος είπε: «Δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου και δεν τους γνωρίζω. Όχι δεν τους θυμάμαι, Δεν τους έχω δει ποτέ».

Πρόεδρος: Ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σπίτι σας…, στην παράσταση στο Αμαντέους.

Κατηγορούμενος: Το αρνούμαι κατηγορηματικά. Ο άνθρωπος που συνάντησα εδώ, μου φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Δεν αποκλείω να ήρθαν στο Αμαντέους, ήταν τεράστια επιτυχία. Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ όλους τους φανς, αλλά στο σπίτι μου το αποκλείω. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί… εδώ στα 25 τους είδα άλλα άτομα. Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ, οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμός, να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητα από πικρία για ερωτική απόρριψη…

Πρόεδρος: Ναι αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά.. Οι υπόλοιποι που τα επιβεβαιώνουν, τί λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;

Κατηγορούμενος: Μπήκαν στο χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυσή του. Να υποστηρίξει όψιμα το φίλο του, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του.

Πρόεδρος: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;

Κατηγορούμενος: Όλους τους μεγάλους ηθοποιούς με εμπειρία και στάτους, τους προσεγγίζουν άτομα για να βοηθηθούν. Έχει γίνει μόδα να γίνει ο καθένας καλλιτέχνης, ηθοποιός άκοπα.

 

«Ο Αλί ήθελε να γίνει Ρουβάς»

Εμμένοντας στον ισχυρισμό του ότι δεν γνωρίζει δια ζώσης τον πρώτο καταγγέλλοντα, τον Αλί, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέφερε ότι τον θυμάται ως τον ξάδελφό του Χασάν που ήθελε να γίνει Ρουβάς. «Ή μου το είχε πει ο Χασάν, ή στις μεταξύ μας συνομιλίες που δεν αποκλείω ότι έγιναν, μου είπε ότι ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Δια ζώσης δεν τον έχω γνωρίσει», είπε ο κατηγορούμενος.

Στη δικαστική αίθουσα είναι οι συγγενείς του Δημήτρη Λιγνάδη, μια πρώην σύντροφός του, αλλά και η Ελένη Κούρκουλα.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα