Δήμαρχος πουλά ολόκληρη την πόλη του

Μέσω facebook

Απογοητευμένος από τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου του ένας Ιταλός δήμαρχος προέβη σε ένα ασυνήθιστο εγχείρημα: αποφάσισε να πουλήσει την πόλη του μέσω του facebook.

Οπως αναφέρει ο Ιndependent ο Francesco Garafolo, ο οποίος είναι δήμαρχος του San Sossio Baronia στη νότια Ιταλία εδώ και επτά χρόνια, προχώρησε σε αυτήν του την κίνηση λόγω των χρηματικών αποθεμάτων στο ταμείο που έχουν πάρει την κατηφόρα.

«Αναζητείται: πλούσιος Κινέζος επενδυτής που θα έρθει και θα αναλάβει την πόλη», έγραψε στην ιστοσελίδα προσθέτοντας πως ο λόγος που προχώρησε σε αυτήν του την πράξη ήταν η «αιώνια έλλειψη κονδυλίων» προσθέτοντας πάντως πως ευχαρίστως θα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Ανώτατος Άρχων της πόλης στον νέο ιδιοκτήτη.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι το τίμημα θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το κόστος απόκτησης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας όπως η Ίντερ και η Μίλαν» δήλωσε.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα ειδήσεων TGcom24 ο δήμαρχος θεωρεί πως πρόκειται για μια «πολύ κερδοφόρα επένδυση», προσθέτοντας πως η περιοχή του φημίζεται για το υπέροχο περιβάλλον της ενώ έχει και μεγάλη τουριστική προοπτική.

Μπορεί οι προσπάθειες του Garafolo να πουλήσει την πόλη του να είχαν μια χιουμοριστική χροιά ωστόσο ανέδειξαν ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ιταλική επαρχία.

«Δεν θέλω να πουλήσω τη γη μου. Απλά θέλω να επιστήσω την προσοχή στην αδυναμία να εξασφαλίσω και να προσφέρω υπηρεσίες στους ανθρώπους που με επέλεξαν. Αυτήν τη στιγμή μου είναι αδύνατον να κλείσω μια τρύπα στον δρόμο ενώ το κόψιμο του γρασιδιού είναι μια πολυτέλεια» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο Fatto Quotidiano.

Σχετικά άρθρα