Δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Google Maps με 99 smartphones!

Καλλιτέχνης κατάφερε να… χακάρει τον διαδικτυακό κολοσσό!

Ο καλλιτέχνης Simon Weckert, κατάφερε να χακάρει τους χάρτες Google Maps δημιουργώντας εικονικό μποτιλιάρισμα στους δρόμους του Βερολίνου, χρησιμοποιώντας ένα καρότσι με 99 smartphones.

Στόχος του Weckert ήταν να κάνει την εφαρμογή να πιστέψει πως τα 99 τηλέφωνα που κινούνταν με πολύ αργή ταχύτητα μέσα στο καρότσι αντιστοιχούσαν σε 99 οδηγούς και επιβάτες οχημάτων που περνούσαν από το συγκεκριμένο δρόμο.

Από το βίντεο που δημοσίευσε ο Γερμανός, η ιδέα του φαίνεται πως πέτυχε καθώς οι δρόμοι στους οποίους κινούνταν απέκτησαν κόκκινο χρώμα – το οποίο συμβολίζει την αυξημένη κίνηση – παρόλο που εκείνη τη στιγμή δεν περνούσαν αυτοκίνητα από το σημείο. Η ενέργεια του Weckert είχε αντίκτυπο και στον πραγματικό κόσμο, καθώς είναι πολύ πιθανό η εφαρμογή Google Maps να έστειλε τους χρήστες που θα περνούσαν από αυτό το δρόμο σε εναλλακτική διαδρομή.

Η Google δεν σχολίασε το συμβάν όμως ο Torrey Hoffman που εργάζεται στην εφαρμογή δήλωσε στο Twitter πως κάτι τέτοιο μοιάζει πιθανό να συνέβη στην πραγματικότητα. Αν αυτό ισχύει, τότε η εταιρεία θα πρέπει να αναβαθμίσει το σύστημα της έτσι ώστε να αναγνωρίζει πιθανές απόπειρες δολιοφθοράς που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στους χρήστες.

Σχετικά άρθρα