Δημοσκόπηση: Αγγελούδης κερδίζει Ζέρβα – Ζέρβας κερδίζει Πέγκα

Τι αναφέρει η έρευνα της OPINION POLL

Νέα δημοσκόπηση της OPINION POLL για λογαριασμό του TheOpinion.gr σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Για μια ακόμη μέτρηση ξεχωρίζει το δίδυμο του δεύτερου γύρου μεταξύ Ζέρβα-Αγγελούδη, όπως και στην μέτρηση της ίδιας εταιρίας πριν από δύο εβδομάδες. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» κερδίζει τον νυν δήμαρχο στο δεύτερο γύρο σε αντίθεση με τον Σπύρο Πέγκα.

Παραμένει πολύ υψηλό ποσοστό όσων θέλουν αλλαγή δημάρχου (66, 6%) με τον Κ. Ζέρβα να συγκεντρώνει την πιο υψηλή αρνητική άποψη μεταξύ των υποψηφίων (43,2%) αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων που δεν θα τον ψήφιζαν ποτέ (56,9%).

Στον πρώτο γύρο και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγείται με 26.4% έναντι 20,4% του Στέλιου Αγγελούδη. Ακολουθούν οι Σπύρος Πέγκας με 13,9%, ο Στέργιος Καλόγηρος με 7.3% , η Μαρία Κέκη (Πόλη Ανάποδα) με 6.8% , ο Βασίλης Τομπουλίδης με 4.2%, ο Δρόσος Τσαβλής με 3.6% ενώ στην επιλογή άλλο με 0,9% καταγράφονται οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Σημειώνεται, ότι το 12.9% εμφανίζεται να είναι αναποφάσιστοι, αισθητά μειωμένο με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας δύο εβδομάδες πριν και το 3.6% να μην απαντά.

Κερδίζει ο Αγγελούδης – Χάνει ο Πέγκας

Η μάχη στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι εμφανές ότι θα κριθεί στον δεύτερο γύρο με τα δίπολα να είναι αποκαλυπτικά για τις εκτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Σε ένα δεύτερο γύρο με αντιπάλους τον Κ. Ζέρβα και τον Σ. Αγγελούδη , φαίνεται να κερδίζει την μάχη ο Σ. Αγγελούδης με 45.8% έναντι 31.8% με το 16.3% να είναι αναποφάσιστοι και το 6,1% να μην απαντά. 9,2% δηλώνει ότι θα απέχει.

Αντίθετα σε ένα ενδεχόμενο δίδυμο δευτέρου γύρου με τον Κ. Ζέρβα απέναντι στον Σπ. Πέγκα, ο Κ. Ζέρβας εμφανίζεται να επικρατεί με 41.9% έναντι 32.8%, με 18.5% αναποφάσιστους και 6.7% να μην απαντούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΗΣ OPINION POLL ΓΙΑ ΤΟ THEOPINION.GR

 

Σχετικά άρθρα