Διοργανώνουν φεστιβάλ… παρθενιάς

Ορθόδοξοι νέοι σε βουνό της Ρωσίας

Ένα φεστιβάλ παρθενίας θα διοργανωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στους πρόποδες του Όρους Έλμπρους της Ρωσίας.

To βουνό Elbrus στέφεται από δύο κορυφές, η μια εκ των οποίων ελαφρώς δεσπόζει επί της άλλης, και μας θυμίζει ότι ο σύζυγος είναι η κεφαλή της συζύγου. Το αδιάλυτο και η σταθερότητα του γάμου συμβολίζεται από τη συνένωση αυτών των δύο κορυφών κάτω από τον ουρανό εις μία σάρκα. Το λευκό χιόνι στην κορυφή του βουνού Elbrus το οποίο είναι η ίδιο σε κάθε εποχή μοιάζει πάντα με την αγιότητα και την καθαρότητα του γάμου που εκπορεύεται εκ παραδείσου από τον Θεό” αναφέρει η υπηρεσία τύπου του ορθόδοξου κινήματος «Όχι στο διαζύγιο» που εναντιώνεται στα διαζύγια και διοργανώνει το φεστιβάλ.

Νέοι από διάφορες πόλεις της Ρωσίας, όπως αναφέρει το Interfax, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Tegenelki. Θα παραστούν επίσης σε προσευχές στην Εκκλησία του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην πόλη της Tyrnyauz.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία τιμά τις Αγίες Αγίες Μηνοδώρα, Μητροδώρα, Νυμφοδώρα. Ήταν τρεις αδερφές που ήθελαν να διατηρήσουν την αγνότητά τους. Διάλεξαν ένα απόμερο μέρος στη άγρια φύση και έζησαν εκεί μια αγνή ζωή, γεμάτη με νηστεία και προσευχή, αναφέρει θρησκευτική ρωσική ιστοσελίδα, pravoslavie.ru.

«Η χιονισμένη «ζώνη» της οροσειράς του Καυκάσου, με την πληρότητα και την αγνότητα της φύσης μαρτυρά το μεγαλείο της λέξης«παρθενία» που αγκαλιάζει την καθαρότητα του έντιμου γάμου», αναφέρεται επίσης στο μήνυμα της οργάνωσης.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, για πολλές χώρες η προγαμιαία παρθενιά θεωρείται ως προαπαιτούμενο για τον γάμο, και στον ίδιο τον γάμο συνεχίζεται στην μορφή της πίστης και του αδιάλυτου του της ένωσης του γάμου. Έτσι, «στο πλαίσιο αυτό, η παρθενία μπορεί να χαρακτηριστεί ως εθνική κληρονομιά και η διατήρηση της παρθενίας πρέπει να θεωρηθεί ως ένα θέμα εθνικής σημασίας».

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα