Διπλοβάρδιες για την ολοκλήρωση του μετρό!

Tι προέκυψε από την σύσκεψη της Αττικό Μετρό με φορείς της Θεσσαλονίκης

Με διπλοβάρδιες, αλλά και Σαββατιάτικη εργασία θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο σταθμό της Βενιζέλου, του μετρό της Θεσσαλονίκης, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

Σήμερα, η Αττικό Μετρό πραγματοποίησε σύσκεψη με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για την έναρξη κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του πως «την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 αρχίζει η εγκατάσταση του εργοταξίου, στην συνέχεια και μετά την επέκτασή του στην πλατεία Καπνεργάτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες παράκαμψης και παραλλαγής των δικτύων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, θα ακολουθήσει η προσωρινή επίχωση των αρχαιοτήτων με σάκους από άμμο, έτσι ώστε αυτά να προστατευθούν κατά την φάση της κατασκευής και κατόπιν θα ακολουθήσει η αντιστήριξη των δύο φρεάτων εξαερισμού του σταθμού με μικροπασάλους και η κατασκευή της πλάκας οροφής του σταθμού, με την οποία θα κλείσει ο σταθμός ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι εργασίες κάτω από την επιφάνεια της γης».

Παράλληλα, ο κ. Μυλόπουλος υπογράμμισε πως τόσο η Αττικό Μετρό Α.Ε. όσο και η Έφορος Αρχαιοτήτων, κα Βελένη, δεσμεύονται ότι θα γίνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε και το έργο να τρέξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου ο σταθμός να παραδοθεί στο τέλος του 2021 με αρχές του 2022, αλλά και η όχληση των πολιτών και ειδικά των καταστηματαρχών, να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Για το λόγο αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Μυλόπουλος «θα έχουμε διπλές βάρδιες εργαζομένων και θα προσπαθήσουμε να δουλεύουμε και τα Σάββατα, με αποτέλεσμα ο χρόνος κατασκευής του σταθμού να είναι ο συντομότερος δυνατός».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. σημείωσε πως «είναι γεγονός, πως οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν ενοχληθεί από το έργο του Μετρό καθεαυτό, έχουν ενοχληθεί και είναι απόλυτα δικαιολογημένοι για αυτό, από την τεράστια καθυστέρηση του έργου, με τις λαμαρίνες του και τις καταλήψεις των πεζοδρομίων να υπάρχουν από το 2006 σε όλη την πόλη».

Ωστόσο, με την έναρξη της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου, «η όποια αντικειμενικά αναγκαία όχληση των πολιτών, θα αντισταθμιστεί από την σταδιακή απελευθέρωση καταλήψεων πεζοδρομίων και εργοταξίων σε άλλα σημεία στην πόλη».

«Με αυτά τα δεδομένα, το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, το έργο του Μετρό, ένα έργο κατά βάση συγκοινωνιακό με αναπτυξιακές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές διαστάσεις, από αυτή την στιγμή μπαίνει – επιτέλους – στην τελευταία φάση ολοκλήρωσής του με σαφή και συγκεκριμένο ορίζοντα παράδοσής του στους Θεσσαλονικείς», κατέληξε ο ίδιος.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα