Δείτε το νέο HTC!

Δείτε το!

Μαζί με τα νέα Samsung Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge χθες είχαμε και την ανακοίνωση του νέουHTC One M9. Σε σχέση με τη Samsung η HTC δεν προέβη σε πολλές αλλαγές ακολουθώντας σχεδόν κοινό μονοπάτι με εκείνο που έκανε το One M8 μία από τις καλύτερες συσκευές του 2014.

Έτσι, σχεδιαστικά δεν παρατηρούμε μεγλες διαφορές από το Μ8 με τη συσκευή όμως να είναι λιγότερο λεπτή και ψηλή. Και αυτό διατηρώντας την ίδια διάσταση οθόνης προσθέτοντας παράλληλα νέα χαρακτηριστικά. Η αλλαγή εξωτερικά με το M8 είναι η μετακίνηση του πλήκτρου κλειδώματος της συσκευής από την κορυφή στο δεξί μέρος, μαζί με τα πλήκτρα αυξομείωσης του ήχου.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο επεξεργαστής είναι ο νέος Qualcomm Snapdragon 810 με GPU την επίσης νέα Adreno 430. H Ram ανέβηκε στα 3gb ενώ η εσωτερική μνήμη είναι στα 32gb με τη δυνατότητα επέκτασης της μέχρι τα 128gb μέσω καρτών MicroSD. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το M8 εντοπίζεται όπως περιμέναμε στην κάμερα με την HTC να μην επιλέγει την τεχνολογία Ultrapixel για την οπίσθια, αλλά ένα αισθήτηρα 20mp με διπλό LED flash. Δεν είναι και πάλι η καλύτερη κάμερα αλλά μου φάνηκε σίγουρα βελτιωμένη από εκείνη του M8. Η τεχνολογία Ultrapixel είναι παρούσα στην μπροστινή κάμερα με αισθητήρα 4mp και όντως κάνει τη διαφορά. Στον ήχο τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει με τα διπλά Boomsound ηχεία της συσκευής να παραμένουν βελτιωμένα. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα χώρο με πολύ κόσμο και έντονες ομιλίες ο ήχος ακουγόταν πολύ καθαρά και δυνατά.

Όσον αφορά το λειτουργικό η HTC δεν έκανε μεγάλες αλλαγές στο Sense 7, και γιατί να το αλλάξει άλλωστε; Με την εμπειρία μας από το Sense 6 του M8 να είναι ιδιαίτερα θετική δε θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το M9. Έτσι, ότι γνωρίσαμε παραμένει με την εταιρεία να προσθέτει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης του λειτουργικού, όπως τη δυνατότητα για δημιοργία και εγκατάσταση θεμάτων. Επίσης, προστέθηκε και μια λειτουργία που εντοπίζει το περιβάλλον που βρίσκεστε(σπίτι, γραφείο κλπ) και προσαρμόζει την αρχική οθόνη όπως την έχετε διαμορφώσει για τη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Συνολικά πρόκειται για αναβάθμιση του εξαιρετικού M8 χωρίς την εμφάνιση κάποιας μεγάλης αλλαγής. Η HTC δε ρισκάρει και συνεχίζει στα ίδια χνάρια αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τη συσκευή της για τη νέα χρονιά. Και όσο και αν είμαστε φαν των αλλαγών στην τεχνολογία η σταθερότητα και συνέπεια είναι σταθερές και διαχρονικές αξίες.

Σχετικά άρθρα

Τα στρατιωτικά ρομπότ της Google (video)

Το τελευταίο video της Google που δείχνει το ανθρωποειδές στρατιωτικό ρομπότ της, εν ονόματι «Άτλας», το οποίο περπατά άνετα στο χιόνι, μπορεί να σηκώνει κουτιά και να τα τοποθετεί σε ράφια και σηκώνεται μόνο του όταν το σπρώχνει ο ερευνητής, ίσως προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία. Το βίντεο βέβαια δεν λέει ότι αν ο Atlas κυνηγά, θα […]