Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Αναμένεται άμεσα στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθερος αφέθηκε από τις αλβανικές αρχές ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη και νωρίς την Πέμπτη παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στην Κορυτσά. Ο 20χρονος που λίγες ώρες μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία, μεταφέρθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα το βράδυ της Πέμπτης και παραδόθηκε στις Αρχές.

Η ΕΛ.ΑΣ, επιβεβαίωσε ότι ο 20χρονος εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη στα σύνορα, δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη μαζί και εν συνεχεία να βρεθεί ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος μέσω του δικηγόρου του έχει δηλώσει μετανιωμένος για τη συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και από το γεγονός ότι διέφυγε στη χώρα του μετά το συμβάν. Υποστήριξε ότι θα πει την αλήθεια για όσα συνέβησαν τη νύχτα της επίθεσης.

«Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», ήταν τα πρώτα λόγια του 20χρονου, αφότου ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του. Σημειώνεται πως σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης».

Πώς πείστηκε ο 20χρονος να παραδοθεί

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του 20χρονου, σε δηλώσεις του νωρίτερα ανέφερε πως ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση, πείστηκε να παραδοθεί κατόπιν επικοινωνίας με την οικογένειά του. Έπειτα, ο δικηγόρος, επικοινώνησε με τον εντολέα του και δήλωσε μιλώντας στο ethnos.gr: «Έχει την πρόθεση να παραδοθεί στην Αλβανία, να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης. Θα συναινέσει για να ρθει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen».

Ο 20χρονος κατάφερε να διαφύγει στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα της 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 24 ώρες μετά το έγκλημα, από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία και είχε συλληφθεί πρώτος.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα