Δολοφονία Floyd: Σάλος με σύζυγο πρώην παίκτη του ΟΣΦΠ

Αποκάλεσε «αηδιαστικά βόδια» τους διαδηλωτές

Σάλο προκάλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις της συζύγου του Αλεξάνταρ Κατάι, ο οποίος αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Γκάλαξι και είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό λόγω του περάσματός του από τον Ολυμπιακό, στις οποίες χαρακτήρισε «αηδιαστικά βόδια που πρέπει να πεθάνουν» τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Κατάι, που στο πέρασμά του από το ελληνικό πρωτάθλημα, αγωνίστηκε και με τις φανέλες του ΟΦΗ και του Πλατανιά, έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του. Σε ανάρτησή του, ο 29χρονος Σέρβος ανέφερε: «Δεν συμμερίζομαι και δεν ανέχομαι τις απόψεις αυτές στην οικογένειά μου. Καταδικάζω απερίφραστα τον ρατσισμό και τη βία απέναντι στους μαύρους. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία. Ήταν ένα λάθος της οικογένειάς μου και αναλαμβάνω την ευθύνη. Αντιλαμβάνομαι ότι θα χρειαστεί καιρός για να ανακτήσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο Λος Άντζελες. Ζητώ συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν στην οικογένεια των Γκάλαξι αυτά τα σχόλια και όλοι μας είμαστε συμμέτοχοι στη μάχη κατά του ρατσισμού».

Θέση πήρε και η αμερικανική ομάδα, σημειώνοντας: «Η Λος Άντζελες Γκάλαξι καταδικάζει κατηγορηματικά τις αναρτήσεις στα social media και ζήτησε την άμεση αφαίρεσή τους. Η Λος Άντζελες Γκάλαξι στέκεται σθεναρά ενάντια στο ρατσισμό κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένου αυτού που υποκινεί τη βία ή επιχειρεί να υποβαθμίσει τις προσπάθειες εκείνων που επιδιώκουν τη φυλετική ισότητα. Η Λος Άντζελες Γκάλαξι υποστηρίζει τους ανθρώπους κάθε χρώματος, και ιδίως του μαύρου στις διαμαρτυρίες τους και καταπολεμά τον συστημικό ρατσισμό, την κοινωνική ανισότητα, τη μισαλλοδοξία και τη βία».

Σχετικά άρθρα