Δολοφονία Καραϊβάζ: 10 σφαίρες έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οπως έδειξε η εξέταση, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Συνολικά, οι δράστες πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο 13 φορές, ενώ οι τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Παράλληλα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της άγριας δολοφονίας. Δύο σημαντικές μαρτυρίες και το υλικό από κάμερες και κινητά είναι εκείνα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να καταφέρουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγνής δολοφονίας του Γιώργου Kαραϊβάζ για να φτάσουν στους δράστες και τα κίνητρα τους.

Όπως είπε μιλώντας στο Open o Πάνος Σόμπολος «έχουμε να κάνουμε εδώ με μία δολοφονία πολύ καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη και σίγουρα οι δράστες ήθελαν να τον στείλουν στον άλλο κόσμο, γιατί δεν τον πυροβόλησαν μία φορά, δύο φορές, τρεις φορές». Οι κινήσεις των δραστών δείχνουν πως εκτελούσαν ένα «συμβόλαιο θανάτου».

Μάλιστα ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και χαριστική βολή στον Γιώργο Kαραϊβάζ για να μην αφήσει κανένα περιθώριο να επιζήσει. «Παρακολουθούσαν τον Γιώργο Kαραϊβάζ, ήξεραν τα κατατόπια εντός εισαγωγικών, ήξεραν το σημείο και έδρασαν με έναν τρόπο που έχει στοιχεία επαγγελματισμού, δηλαδή κάποιος πληρώθηκε» είπε στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο βαλλιστικός αναλυτής Γ. Ραυτογιάννης.

Οι δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του δημοσιογράφου και να είχαν συνεργούς. Τώρα οι αστυνομικές αρχές θα εξετάσουν ενδελεχώς τις υποθέσεις που ερευνούσε στο δημοσιογράφος, προκειμένου να εξιχνιάσουν αν μέσα σε κάποια από αυτές βρίσκονται εκείνοι που αποφάσισαν να του κλείσουν το στόμα.

Σχετικά άρθρα