Δολοφονική ενέδρα!

Παραλίγο να καούν ζωντανοί

Για δολοφονική ενέδρα που είχε σκοπό να «καούν ζωντανοί αστυνομικοί» κάνουν λόγο συνδικαλιστές αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα καθώς όπως αναφέρουν «Είναι απορίας άξιο, σε ποιο ευνομούμενο κράτος οι εγκληματίες του ποινικού δικαίου απροκάλυπτα αποπειρώνται να αφαιρέσουν ζωές εργαζομένων και η αστυνομία να παραμένει αδρανής λόγω «ασύλου»;

Η επίθεση σε βάρος των ανδρών των ΜΑΤ, σημειώθηκε στις 22:15 το βράδυ του Σαββάτου στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου, την στιγμή της αλλαγής των ανδρών των ΜΑΤ απο το Τουρκικό προξενείο. Οι άγνωστοι δράστες, ακινητοποίησαν τα οχήματα που περνούσαν από το σημείο, ρίχνοντας στη μέση του δρόμου μπάρες νερού . Μέχρι να αντιληφθούν οι αστυνομικοί τι είχε συμβεί, δέχτηκαν βροχή απο 30 βόμβες μολότοφ. Άνδρες των ΜΑΤ κάνουν λόγο για καλοσχεδιασμένη ενέργεια και θεωρούν δεδομένο πως οι δράστες είχαν παρατηρητές στο σημείο που συντόνιζαν την ενέργεια.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης «Ως συνήθως, η αντίδραση της Ηγεσίας ήταν η περιμετρική κάλυψη του σημείου και προσαγωγές για ύποπτα άτομα. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την επιλεκτική ευαισθησία των αρμοδίων, οι οποίοι αντιδρούν άμεσα σε κατ’ έγκληση πλημμεληματικά αδικήματα εναντίον πολιτικών, προχωρώντας χωρίς χρονοτριβές σε ταυτοποιήσεις προσώπων και συλλήψεις. Αντιθέτως, σε κακουργηματικές πράξεις σαν την σημερινή, περιορίζεται απλά στην περιμετρική επίβλεψη του χώρου».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για την παράνομη ακινητοποίηση των συναδέλφων στο σημείο (η οποία αντίκειται στα ΠΔ που προβλέπουν διαφορετική χρήση και διάθεση των διμοιριών), αλλά και για τις εντολές που δόθηκαν μετά την επίθεση για την σύλληψη των δραστών. Επίσης, θα ερευνήσουμε αν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας για το περιστατικό ή αν αντιμετωπίστηκε σαν επίθεση “ρουτίνας”.

πηγή: newpost.gr

Σχετικά άρθρα