Δώρο Πάσχα: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Τι ισχύει με τον κορονοϊό

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο καταβολής του Δώρου Πάσχα παρέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα έκτακτρα μέτρα του κορωνοϊού.
Σειρά διευκρινίσεων για τον χρόνο καταβολής του Δώρου Πάσχα παρέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη, και περιλαμβάνει τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η καταβολή του επιδόματος δύναται να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο από τον προβλεπόμενο (σ.σ. Μεγάλη Τετάρτη), αλλά όχι πέραν της 30ης Ιουνίου, για τις:

Επιχειρήσεις – εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής (σ.σ. υποχρεωτικό «λουκέτο»)
Επιχειρήσεις – εργοδότες, οι οποίοι ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται από τον κορονοϊό (σ.σ. εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας – ΚΑΔ)
Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η καταβολή του Δώρου Πάσχα θα γίνει κανονικά, έως τη Μεγάλη Τετάρτη.

 

Την ίδια ώρα, για όσους εργαζόμενους έχει τεθεί σε αναστολή η σύμβαση εργασίας, το επίδομα Πάσχα θα καταβληθεί μειωμένο, ανάλογα τις ημέρες εργασίας κατά το διάστημα της 1ης Ιανουαρίου έως της 30ης Απριλίου.

Μάλιστα, στις παραπάνω επιχειρήσεις, η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση υπολογισμού του Δώρου Πάσχα εδράζεται στον καταβαλλόμενο μισθό ή ημερομίσθιο της προηγούμενης ημέρας, πριν την αναστολή ισχύος της σύμβασης εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Πρόταση-βόμβα του Υπουργείου Δικαιοσύνης!

Πρόταση-βόμβα κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, αρνείται την αναδιάρθρωση χρεών σε κόμματα και ΜΜΕ. Τα «κόκκινα» δάνεια συζητούνται στις διαπραγματεύσεις Αθήνας – δανειστών και το επιχείρημα του εν λόγω παράγοντα ήταν ότι τα κόμματα δεν μπορούν ούτως ή άλλως να μπουν σε κάποια ρύθμιση […]