Δουλέψτε τα Χριστούγεννα κάνει καλό

Διαβάστε τους εννέα λόγους και θα καταλάβετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν τα Χριστούγεννα για να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν ή να δουν τους φίλους τους. Η ιδέα να κληθεί κάποιος να δουλέψει εκείνη την ημέρα ή τις ημέρες λίγο πριν και λίγο μετά τα Χριστούγεννα, μοιάζει με πραγματικό εφιάλτη. Συνήθως εκείνη την ημέρα εργάζονται οι κληρικοί και το προσωπικό στα νοσοκομεία.

Και όμως, αν το σκεφτεί κανείς καλά, η δουλειά την ημέρα των Χριστουγέννων θα μπορούσε να έχει πολλά οφέλη για όποιον δεχθεί να εργαστεί εκείνη την ημέρα και, μάλιστα, κάποια από αυτά λειτουργούν και μακροπρόθεσμα. Αυτοί είναι οι εννέα λόγοι που θα πρέπει να πάτε για δουλειά τα Χριστούγεννα.

1. Θα βρείτε εύκολα θέση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκείνη την ημέρα ελάχιστα άτομα θα πάρουν το μετρό, το τρένο ή το λεωφορείο. Είναι η ευκαιρία να καθίσετε με άνεση στην θέση σας και να απολαύσετε την διαδρομή. Αν είστε τυχεροί θα μπορούσε να ακούσετε και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από κάποιον πλανόδιο μουσικό.

2. Θα κερδίσετε την συμπάθεια συγγενών και φίλων επειδή «εργάζεστε τέτοια μέρα» και θα γίνετε ο «μάρτυρας» που θυσιάζεται για την δουλειά στα μάτια του προϊσταμένου σας. Μήπως είναι τώρα η ευκαιρία την επομένη να συζητήσετε για εκείνη την αύξηση που έχετε κατά νου εδώ και καιρό;

3. Είναι η ευκαιρία και η καλύτερη δικαιολογία για να μην πάτε σε βαρετά πάρτι και να αρνηθείτε προσκλήσεις σε γεύματα, που πραγματικά θέλετε να αποφύγετε.

4. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ημέρα εκείνη και να ολοκληρώσετε κάποια δουλειά που έχετε αφήσει στη μέση ή να μη κάνετε απολύτως τίποτα. Αυτό εξαρτάται από εσάς, αν δεν είστε γιατρός στα επείγοντα σε νοσοκομείο, επιτρέπεται να πάρετε έναν υπνάκο στο γραφείο ή να πιείτε ένα ποτήρι σαμπάνια. Είναι ημέρα γιορτής και όλα επιτρέπονται. Ο προϊστάμενός σας θα σας ανταμείψει με μια προαγωγή ή με μια αύξηση, μόνο και μόνο, επειδή δεχθήκατε να πάτε για δουλειά τέτοια μέρα. Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα, αλλά να ξέρετε ότι ήδη του έχετε κάνει καλή εντύπωση που στερηθήκατε σπίτι και οικογένεια για να πάτε στη δουλειά. Έχετε σκεφτεί πόσοι συνάδελφοί σας μπορεί να αρνήθηκαν να εργαστούν εκείνη την ημέρα;

5. Θα γίνετε ειδικός στην χρονοτριβή. Τι σημαίνει αυτό; Κρεμάστε το παλτό σας, καθίστε άνετα στην καρέκλα σας, ανοίξτε τον υπολογιστή σας και κάντε ό,τι θέλετε. Αν επιθυμείτε σχεδιάστε τι θα κάνετε τα επόμενα Χριστούγεννα, είπαμε μόνο και μόνο που εμφανιστήκατε στη δουλειά είναι θετικό για εσάς, δεν είναι απαραίτητο και να δουλέψετε!

6. Στη δουλειά την ημέρα των Χριστουγέννων; Η τέλεια δικαιολογία για να αποφύγετε να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι με τα πεθερικά σας, το θέμα δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Μόνο όποιος έχει ή είχε πεθερικά θα καταλάβει…

7. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι είστε ο «ήρωας» της ημέρας. Οι άλλοι θα κάνουν τις δουλειές και εσείς θα βάλετε τα πόδια στο τραπεζάκι μπροστά στον καναπέ και θα δείτε το αγαπημένοι σας πρόγραμμα στην τηλεόραση. Και κανείς δεν θα τολμήσει να αλλάξει κανάλι.

8. Νιώστε αυταρέσκεια και υπερηφάνεια. Φέτος οργανώσατε πιο νωρίς τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας και όλα όσα είχατε να κάνετε για τις γιορτές, αφού αναγκαστήκατε να δουλέψετε «χριστουγεννιάτικα».

9. Μπορεί στ’ αλήθεια να περάσετε υπέροχα στη δουλειά! Περιποιηθείτε τον εαυτό σας, ακόμα και στο γραφείο. Πιείτε σαμπάνια, παραγγείλετε ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα, κανείς δεν θα σας κάνει παρατήρηση. Είστε το «θύμα» ή ο καλός και πρόθυμος εργαζόμενος, που δέχθηκε να δουλέψει τέτοια μέρα!

Σχετικά άρθρα