Δραγασάκης: Δεν σχεδιάζουμε εκλογές

Ομιλία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017

Όπως τόνισε ο κ. Δραγασακης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, οι εξαγγελίες δεν έχουν καμία σχέση με εκλογές ή με προεκλογικό σχεδιασμό, αλλά είναι στρατηγική της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τήρηση της συμφωνίας. Υπογράμμισε ότι “θέλουμε και να υπηρετεί την κοινωνική δικαιοσύνη και διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα δεν παραβιάζουν καμία συμφωνία.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι κάθε ευρώ που μπορεί να εξοικονομήσει η κυβέρνηση να πάει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που βοηθούν όλη την κοινωνία είναι συστατικό μέρος της στρατηγικής μας. Επεσήμανε ότι είναι κρίσιμος σταθμός του σχεδίου η ολοκλήρωση του προγράμματος και συμπλήρωσε ότι είναι ακριβώς η φάση που διανύουμε, η έκβαση των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

“Το σχέδιο, παρά την καταστροφολογία της ΝΔ, προχωρά στην τελική ευθεία και δεν υπάρχει κανέναν τέταρτο Μνημόνιο”, αναφέρε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης. “Προς θλίψη κάποιων ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς μνημόνια χωρίς τρόικα”, πρόσθεσε και χαρακτήρισε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος σημαντικά, γιατί, όπως είπε, παρέχουν προστασία σε κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων. Επίσης, είπε ότι είναι άστοχη η σύγκριση με το PSI.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει σαφές σχέδιο, το οποίο είναι σε τροχιά υλοποίησης και ότι
θα διαψευστούν οι καταστροφολογίες της ΝΔ. Ωστόσο, ανέφερε πως ο χρόνος είναι βασικός παράγοντας και ότι δεν αρκεί να μπορούμε κάποτε να βγούμε στις αγορές, ούτε κάποτε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Όλα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, πριν το πρώτο εξάμηνο το 2017, για να μη επαναληφθούν τα λάθη του 2014

Έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν δεν οφείλονται σε εμπόδια που βάζουμε εμείς, οφείλονται σε αποκλίσεις ορισμένων από τους δανειστών.

Τέλος, περιέγραψε τη ρήτρα ανάπτυξης, αναφέροντας ότι πρέπει να να συζητήσουμε πόσο ανάπτυξη μπορούμε να πετύχουμε και έτσι να αποφασίσουμε τα πλεονάσματα που μπορούμε να επιτύχουμε. «Η διάθεση μέρος τους πλεονασμάτων για τη χρηματοδότηση φοροαπαλλαγών”, είπε ο κ. Δραγασάκης.

Σχετικά άρθρα